Anlık Bildirim

Pacific Mo. firması robotik benzin istasyonu projesini deniyor

Pacific Mo. firması robotik benzin istasyonu projesini deniyor

Robotik teknolojilerin daha fazla hayatımıza girdiği ve işlemleri otomatikleştirdiği son dönemde farklı projeler gündeme getiriliyor. Bunlardan birisi de otomatik benzin istasyonu projesi.

ABD'li Pacific Mo. firması ile İsveçli Fuelmatic Systems tarafından geliştirilen proje, tamamen robot teknolojilere bırakılan bir benzin istasyonu geliştirilmesini kapsıyor.

Dünyada robot benzin pompalarının örnekleri olsa da proje sürücünün aracından inmeden benzin alacağı ve yoluna devam edeceği bir istasyon hedefliyor. Bu istasyonda pompalar kızılötesi ışınlar ve kamera yardımıyla benzin kapağının yerini tespit ediyor. Robot kol benzin deposunun kapağını açtıktan sonra istenen miktarı aktarıyor ve daha sonra kapatarak yerine dönüyor.

Sürücü benzin talebini ve ödemelerini pompadaki dokunmatik ekran vasıtasıyla yapıyor. Ödemeler ise mobil bir uygulama üzerinden gerçekleştiriliyor. Projede her bir robotik pompa 50 bin dolar maliyete sahip ve 9 ay içerisinde kanuni uygunluğuna yönelik olarak testlerin başlayacağı belirtiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim