Anlık Bildirim

Personal Audio firması Apple'ı yeniden suçladı, hedefte iPhone 4, iPad 2 ve yeni iPod'lar var


Apple bu sıralar iki büyük Anroid’li cihaz üreticisi HTC ve Samsung’a karşı kendisine ait bazı patentleri ihlal ettiği iddiasıyla büyük bir hukuk mücadelesi veriyor. Apple’ın amacı patent ihlaline konu olan Samsung ve HTC’ye ait bazı akıllı telefon ve tablet modellerinin ABD’de satışını durdurmak. 

Büyük firmalara karşı mücadele devam ederken Apple aksine küçük firmaların açtığı davalardan tazminat cezalarıyla ayrılıyor. Son olarak Personal Audio firmasının iPod’larda kullanılan oynatma listelerinin kendisine ait bir patenti ihlal ettiği iddiasıyla 2009 yılında Apple’a açtığı dava geçtiğimiz haftalarda sonuçlanmış ve mahkeme 8 milyon dolar tazminata hükmetmişti.

Görünen o ki Personel Audio firması sadece bu davayla yetinmeyecek. Firma bu kez aynı oynatma listesi patentinin sınırlarını genişleterek iPhone 4, iPad 2 ve iPod touch 4G modellerini de içine alacak şekilde yeniden dava açtı. Dava 2009’da açılmış olanın bir parçası değil. Aynı patent konusunda açılan ikinci dava.

İlk davadan lehte karar çıktığı için söz konusu cihazlara yönelik olarak açılan yeni davadan da benzer bir kararın alınması ihtimal dahilinde. Çünkü o dönemin iPod’larında kullanılan oynatma listeleri benzer şekilde yeni cihazlarda da kullanılıyor. Personal Audio firmasının Apple’dan tazminat mı talep ettiği veya satışın durdurulmasını mı istediği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim