Anlık Bildirim

VIA C3-E İşlemci Serisini duyurdu

Fan gerektirmeyen işlemci Via yine bu istedeği noktaya ulaştı. Bu sayede çok ucuz pazarlara girmeyi planlıyor.

Daha önceden de fan gerektirmeyen işlemciler üreten Via C3-E serisinin daha hızlı olmasından doğan dez avantajı farklı bir şekilde işlemci paketlemesi ile çözdü. Yeni paketlemenin adı EBGA (Enhanced Ball Grid Array). Bu sayede işlemcinin fan gerektirmeden 733 Mhz'e kadar çalışması sağlandı.

Aynı zamanda firma C3 işlemcilerini 750 Mhz hızına kadar yükseltti. C3 nedir diyenlere eski Cyrix III'ün yeni adı diyebilirim. İşlemcinin özellikleri aynı 128Kb L1 ön bellek ve 64Kb L2 ön bellek. MMX ve 3D-Now! komut setleri ve Socet-370 yapı. Tek farkı ise daha 0.18micron yerine 0.15 micron'da üretilmiş olması. Buda doğal olarak daha az üretimine ve maliyet düşüşüne neden oluyor.

Via'nın sene sonuna kadar hedefleri ise toplam pazar payının %5'i. 750 Mhz'lik C3'ün fiyatı 49$ rakipleri Celeron 700'ün ve Duron 700'ün fiyatlarının sırasıyla 70$ ve 50$. Bu durumda C3'ün Duron için entegre chipset'lerin daha yaygınlaşmadığı düşünülürse Intel'e iyi bir rakip olacağı söylenebilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim