Anlık Bildirim

Proxy uygulaması Hola bant genişliğinizi suistimal ediyor

İnternet üzerinde erişimi yasak olan ve bölgeye göre erişim veren sitelere girmek için çeşitli Proxy yazılımları kullanıyoruz. Tarayıcı eklentisi olarak da pek çok Proxy yazılımı mevcut. Ancak bunlar her zaman iyiniyetli olmayabiliyor. 

İnternette 46 milyon kişinin kullandığı Halo hem uygulama olarak hem de Chrome eklentisi olarak faaliyet gösteriyor. Yasak içeriklere erişmek için kullanılan Halo gelen bilgilere göre kullanıcıların boşta kalan bant genişliklerini kendisine ayırıyor ve sonrasında sitelere DDoS saldırıları yapmak için kullanıyor. Hatta DDoS saldırısı yapmak isteyenlere bant genişliği satıyor. 

Firmanın bunu bir iş modeli olarak benimsemesi de ayrı bir hayret verici durum. Ayrıca Hola herhangi bir sunucuya da sahip değil ve kullanıcının bu bant genişliklerini birbirine kullandırtarak sanal uzak sunucular oluşturuyor. Bu da ikinci ilginç gelişme durumunda. 

Kullanıcı ücretsiz Proxy hizmeti istiyorsa kendi bant genişliğini de kullandırmak zorunda. Aksi takdirde aylık 5$ parayı cebinden çıkarması gerekiyor. Pek çok Proxy firmasının kendisine ait sunucuları var ve kullanıcısının internet bağlantısını bu sunucular üzerinden yönlendiriyor. 

Hola'nın kullanıcının boştaki bant genişliğine ücretsiz hizmet karşılığında el koyması bir yere kadar belki tolere edilebilir ancak bunu kötü niyetli hackerlara kiralamaya başladığında işler değişiyor. Şimdilik Hola'dan konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim