Anlık Bildirim

Range-R radar cihazları duvarın ötesini de algılayabiliyor

Range-R radar cihazları duvarın ötesini de algılayabiliyor

Genelde trafik uygulamalarından tanıdığımız radar cihazları havacılık ve güvenlik uygulamalarında da etkili bir şekilde kullanılıyor. Dünyada yaklaşık 50 polis teşkilatının kullandığı Range-R radar cihazları operasyon öncesi önemli veriler elde edilmesini sağlıyor. 

Başta FBI ve US Marshals tarafından kullanılmakta olan Range-R radar cihazı duvarın arkasını algılayabilecek bir teknolojiye sahip ve bu sayede oda içerisinde nefes alış veriş gibi kişilerin her türlü hareketini tespit edebiliyor. 

Beton, ahşap, tuğla, kiremit gibi pek çok madde içerisinde geçebilen radar 15 metreye kadar algılama yapabiliyor ve kişilerin konumu, aktivite seviyesi ve varlığı şeklinde tespit yapabiliyor. Özellikle rehine operasyonlarında odanın tespiti açısından cihazın kullanışlı olduğu belirtiliyor. 

Ancak cihazın bazı dezavantajları mevcut. Metal ve su tabanlı engelleri aşamayan cihazın görüntü de sağlayamadığı belirtiliyor. Taramalar nokta bazında ve hareket uyarısı şeklinde yapılıyor. Ayrıca kanun gereği taramaların bir kaç farklı noktadan ve farklı ekipmanlarla da yapılarak  içerideki konumlardan emin olunması isteniyor. Sadece US Marshals'ın bu tür cihazlara son üç yılda ödediği para 180 bin dolar civarında.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim