Anlık Bildirim

Rusya, ABD tabanlı yazılım ve donanım ürünlerinden uzaklaşıyor

Rusya, ABD tabanlı yazılım ve donanım ürünlerinden uzaklaşıyor

Bir süre önce Intel veya AMD yerine Baikal adı verilen kendi işlemcilerini üreteceğini duyurarak dikkatleri üzerine çeken Rusya, bu stratejisini genişletme hazırlığı içerisinde.

Rus parlamentosunun Duma kanadı ABD'nin bazı Rus şirketlerine ambargo koymasının ardından satışları baltalamak adına ABD kaynaklı teknoloji firmalarına olan bağımlılığı azaltma kararı aldı.

Duma kanadı, hükümet kurumlarının ve devlet tarafından yönetilen işletmelerin yerel sağlayıcılardan donanım ve yazılım ürünleri tercih etmelerini sağlayacak yeni bir yasa tasarısı hazırlığı içerisinde.

Geçtiğimiz yıl HP, IBM, Microsoft, Cisco, Oracle ve SAP firmalarının Rusya'daki toplam gelirleri 8.1 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. HP ve IBM ise gelirdeki en büyük payı paylaşıyor. Gelirin yüzde 77'si ise hükümet kurumları için yapılan ihalelerden geliyor. 

Kanun taslağının yasalaşması halinde ABD kaynaklı teknoloji firmaları önemli oranda zarar edebilecek. Bu ihtimal nedeniyle bahse konu firmaların hisse değerleri düşüş kaydetti. 

Rusya her ne kadar ABD'ye mütekabiliyet esasını uyguladığını belirtse de yerel teknoloji firmalarının geliştirilmesi için bunu bir fırsat olarak görüyor. Duma Kanadı taslğı Eylül ayında parlamentonun onayına sunacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
789 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim