Anlık Bildirim

Tualitin Çekirdekli Celeron 1200 Mhz Duyruldu

Düşük bütçeli işlemcilerde Celeron 1200 Mhz'i diğer Celeron'lar dan ayıran bir şey var hatta bu Celeron yenilenmiş bir çekirdek içeriyor. Birincisi bu çekirdeğin adı Cu-Mine değil Tualitin. Tualitin bildiğiniz gibi Intel'in 0.13 micron'a geçtiği çekirdeğin adı. Bu yeni çekirdek Pentium III'ünde içinde olduğu P6 mimarisini daha hızlı seviyelere çıkartmanın en kestirme yolu. Aynı zamanda Intel bu çekirdekte Pentium III'lerde 512 Kb L2 ön bellek (server ve mobil), Celeron'larda ise 256 Kb L2 ön bellek kullanmakta.

İşte böylece yeni çekirdekli Celeron'un halefi 1100 Mhz'e toz attırmasıda normal.

Amd Duron'un da içinde bulunduğu gerçek bir dünyada ise genelde 100 Mhz daha yavaş çalışan rakibine karşı malubiyet almakta.

Yinede bu çok iyi ibr gelişme Intel sonunda Celeron ailesine Duron'la rekabet edebilecek bir güç verdi. Aslında bunu daha önceden beri yapabilirdi ama düşük seviye için insanların Pentium 4'lere yönelmesini sağlamak için Pentium 4'lerdeki toplam sistem fiyatı düşüşünü bekledi. Zira şu durumda bile 30$ pahalıya bir Pentium 4 1.3 Ghz işlemci alabilecekken düşünüp kalabiliyor.

Yeni çekirdek ise aslında tam bir overclock canavarı olabilir. Çünkü şu anda 100 Mhz sistem hızında çalışması ve rahat rahat 133 Mhz'e kadar çalışabilecek olması 100 Mhz'e eklenecek her Mhz ile 12 Mhz işlemci overclock imkanı getirecek. 133 Mhz'de çalışması durumunda ise 1600 Mhz gibi mükemmel hızlara ulaşabilme imkanı sunabilir. Testi yapanlar ise 1500 Mhz'e kadar çıkabilmişler. Duron 1100 Mhz ise 1250 Mhz yapabilmiş. Testi mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim