Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S3 modelini nasıl sır gibi sakladığını anlattı

Merakla beklenen ve hakkında pek çok iddia gündeme gelen Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S3, yine de önemli özelliklerini perde arkasında saklamasını bildi. Samsung bugün resmi blogunda hangi şartlar altında Galaxy S3 modelini ürettiklerini ve sızıntı olmaması için çalıştıklarını anlattı.

Galaxy S3 ile ilgili patentler ve kullanılan teknolojiler de dahil, hakkındaki herşey firmada yüksek gizlilik derecesiyle muamele gördü. Mühendisler arasında Galaxy S3 modelinin güvenliği en önemli konuydu ve bu nedenle mühendisler ikili bir hayat sürmeye başladı. 

Mühendislerin çevresinde en çok karşılaştığı soru Galaxy S3 modelinin hangi özellikler taşıdığıydı. Ancak buna bir cevap verebilmeleri imkansızdı ve yakınlarındaki kişiler de bunu anlayışla karşılıyordu. Bazıları çocuklarına bile firmada hangi bölümde çalıştıklarını bilmediğini söylüyordu.

Kıdemli mühendis YongMin Ha, hiçbir zaman ailesine hangi iş üzerinde çalıştığını söylemediğini belirtiyor.

Gizliliğin önemli olduğu Samsung'da, Galaxy S3 ayrı bir önem taşıyordu. Diğer modellerde kalabalık bir ekip ve daha çok ekip işi varken, S3 tasarımında onaylanmış mühendislerden oluşan küçük bir grup görev aldı. Grubun herkesten ayrı giriş kartları bulunuyordu.

Prototipler firma içinde meraklı gözlerden uzakta kalması için kilitli kutular içinde taşındı. Ortaklara gönderilen prototipler ise kargo şirketleriyle değil bizzat en güvenilen kişiler vasıtasıyla ülkeler arası yolculuklarda taşındı. Test aşamaları gece gündüz gözetim altına alındı. Grubun fotoğraf çekmesi ise kesinlikle yasaktı. Çizim yapmak da yasaktı. Hatta modelin tanımı kelimelerle yapılıyor ve hammadde satın alımları da bu tanımlara göre yapılıyordu. Donanım bileşenleri eski kasalar içerisinde muhafaza edildi. Böylece görülse bile hangi cihaza ait olduğu anlaşılamayacaktı.

Galaxy S3 için 3 ayrı prototip üretildi ve final versiyonmuş gibi üzerinde çalışıldı. Mühendisler tüm prosedürleri 3 kere tekrarlamak zorunda kaldı. Donanım bileşenleri de 3'er kez tasarlandı ve üretildi. 3 prototip de aynı gizililik prosedürlerine tabi oldu. Mühendisler zaman kısıtlamasından dolayı helikopterle tesisler arasında gidip gelmek durumunda kaldı.

Galaxy S3 ekibinin titiz çalışması modeli 2012 yılının en hızlı satış yapan cihazı ünvanını elde etmesini sağladı. Ancak son dönemlerde yüksek gizlilik tedbirleri artık pek çok amiral gemisi üreten firma tarafından uygulanıyor ve kesin özellikler model tanıtılana kadar gizli kalıyor.
Samsung, Galaxy S3 modelini nasıl sır gibi sakladığını anlattı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7339 kez okundu.
32 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim