Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE versiyonu AB onayını aldı


Hali hazırda kullandığımız 3G iletişim teknolojisinin kat kat üzerinde bağlantı hızları sunan 4G/LTE teknolojisi ABD, Japonya ve Güney Kore'de yaygın kullanıma geçmiş durumda. Elektronik devleri genelde ürettikleri modelin 3G versiyonunu Avrupa, Asya ve Güney Amerika bölgelerine sunarken, LTE uyumlu versiyonlarını da farklı bir donanımla ABD, Japonya ve Güney Kore pazarına sunuyor. Ancak Samsung farklı bir uygulamaya giderek Galaxy Tab 8.9 LTE versiyonunu Avrupa'ya sunmaya karar verdi.

Avrupa Birliği son dönemlerde 4G/LTE çalışmalarını hızlandırdı ve Almanya gibi üyeler yaygın kullanıma kısmen de olsa başlamış durumda. Bu yüzden mobil cihaz üreticileri LTE listesine Avrupa'yı da eklemeye başlıyor.

3G ve LTE uyumlu cihazlar donanım açısından farklılık gösteriyor. LTE versiyonlar genelde bu modülün entegre olduğu Qualcomm yongada sistemi çözümünü tercih ediyor. Örneğin Samsung Galaxy Note 3G versiyonu Exynos işlemci ve Mali-400 GPU ile gelirken LTE versiyonu Qualcomm yongada sistemini ve Adreno 220 GPU'sunu kullanıyor.

GT-P7320 kod adlı Galaxy Tab 8.9 bilindiği gibi 8.9 inç 1280 x 800 piksel çözünürlükte ekran, 1GHz hızında çalışan çift çekirdekli NVIDIA Tegra 2 işlemci, 1GB RAM, 16GB/32GB depolama kapasitesi gibi özellikler sunuyordu.

Galaxy Tab 8.9 LTE ise elde edilen belgeye göre AB ülkeleri için sertifika onayı veren Global Sertifikasyon Forumu tarafından bugün onaylandı. Model hem 900MHz ve 2100MHz bantlarında HSPA bağlantısına hem de 800MHz ve 2.6GHz bantlarında LTE bağlantısına destek veriyor.

Galaxy Tab 8.9 LTE modeli geçtiğimiz Ağustos ayında tanıtılmış ve 1.5GHz hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm işlemcisi netlik kazanmıştı. Modelin Avrupa'daki çıkış tarihi ve fiyatının ise MWC 2012 fuarında netlik kazanacağı belirtiliyor.

Bunun yanında 4.5 inçlik ekran ve 1.5GHz hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm işlemciye sahip Galaxy SII LTE modelinin de yine AB için fuarda tanıtılacağı söylentiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim