Anlık Bildirim

Samsung, PS Vita'nın işlemci üretimini üzerine alabilir


Sony'nin taşınabilir oyun konsolu pazarındaki egemenliğini yeniden ele geçirmesini beklediği PS Vita modeli piyasaya çıkmak için gün sayıyor. 

ARM Cortex-A9 tabanlı 4 çekirdekli işlemci, 5 inç 960 x 544 piksel dokunmatik OLED ekran, çok çekirdekli PowerVR SGX543MP4+ grafik birimi, çoklu dokunmatik destekli arka panel, GPS, WiFi, 3G gibi özellikler sunan PS Vita modeli WiFi versiyonu için 249€, 3G/WiFi versiyonu için 299€ fiyat etiketine sahip olacak.

Sony'nin yeni konsolu hakkındaki en çok merak edilenlerden birisi işlemci üretiminin kimin tarafından yapılacağıydı. Hali hazırda 4 çekirdekli bir akıllı telefon ve tablet modeli piyasada olmadığı için bu konuda NVIDIA, Texas Instruments ve Samsung ihtimalleri üzerinde duruluyordu. 

Japon ticaret gazetesi Semiconductor Industry News, PS Vita modelinin işlemcisini üretecek firmanın Samsung olarak belirlendiğini haber veriyor. Gazeteye göre Samsung yeni oyun konsolu için 45nm mimarisinde 4 çekirdekli işlemciler üretecek.   

PS Vita'nın piyasaya sürülmeden önceki temel donanım listesinin değişme ihtimali de olabilir. Konsol geliştiricilerinden birisinin geçtiğimiz hafta modelin RAM miktarının orijinal PSP'nin on katı daha fazla olacağını açıklaması ile kafalarda soru işaretleri oluştu. Oyun meraklıları ve haber siteleri Sony firmasını bu konuda mail yağmuruna tutmuş durumda.

PS Vita'nın Japonya'da Kasım ayında, Avrupa'da Kasım/Aralık ayında, ABD'de ise Ocak ayının başlarında piyasada olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5134 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim