Anlık Bildirim

Samsung, Qualcomm'un bazı yongasetlerinin üretimini üzerine alabilir

Samsung, Qualcomm'un bazı yongasetlerinin üretimini üzerine alabilir

Exynos yongasetlerini genelde kendi ürünlerinde kullanan ve mobil cihaz pazarında bu bakımdan fazla bir pay sahibi olamayan Samsung, üretim konusunda ise sektör liderlerinden birisi. Firmanın yeni müşterisi ise bu alandaki en önemli rakibi olabilir. 

Güney Kore medyasına yansıyan bilgilere göre Samsung, Qualcomm'un bazı mobil yongasetlerinin üretimini üzerine aldı. Qualcomm mobil cihaz pazarında lider yongaseti tasarımcısı olsa da kendisine ait bir üretim tesisi yok ve döküm firmaları ile bu konuda ortaklıklar yapıyor. 

Qualcomm'un Samsung'u tercih etmesinin nedeni olarak ise 14nm fabrikasyon sürecine sahip FinFET üretim teknolojisinin uygulanıyor oluşu. FinFET mimarisi, geleneksel iki boyutlu transistör tasarımını alarak, iletken kanalı yan kısma yerleştiriyor ve ortaya çıkan üç boyutlu fin yapısı, akımı kontrol eden bir geçit ile çevriliyor. 3 boyutlu FinFET teknolojisinin en önemli faydası önemli düşük güç seviyelerinin yakalanması.

Samsung'un üretime ne zaman başlayacağı bilinmiyor ancak Qualcomm'un siparişlerinin gerilemeye başlayan mobil cihaz bölümünü telafi edecek derecede olumlu etki yapacağı belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
705 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim