Anlık Bildirim

Samsung beyin dalgaları ile felci önceden tahmin edebilen sensör geliştirdi

Samsung beyin dalgaları ile felci önceden tahmin edebilen sensör geliştirdi

Elektronik cihaz pazarında önemli başarılara imza atan Samsung, sosyal sorumluluk projeleri ve insanlara yönelik faydalı teknolojiler konusunda da ses getiren çalışmalar yapıyor. Firmanın son projesi beyin dalgaları ile felci önceden tespit edebilen bir sensör ile ilgili. 

Samsung'un Ar-Ge merkezi Creativity Lab araştırmacıları tarafından geliştirilen proje Erken Tespit Sensörü ve Algoritma Paketi Early Detection Sensor & Algorithm Package (EDSAP) adını taşıyor. 

EDSAP projesi içerisinde bir sensör seti ve gerekli algoritmalar yer alıyor. Sensörler beyin dalgalarını takip ederek gerekli verileri topluyor ve algoritma da tahmin hesaplamalarını yapıyor. Kullanıcı bir akıllı telefon veya tabletini sisteme bağlayarak uyumlu uygulama üzerinden tahminleri görebiliyor. Algoritma kısmı uygulama içerisinde çalışıyor. 

Algoritma yaklaşık 60 saniye içerisinde verileri işleyerek tahmine dökebiliyor. Sadece felç değil tarama seviyesi artırıldığı takdirde stres, aşırı heyecan ve uyku düzeni gibi faktörler de takip edilebiliyor. Ancak elde edilen sonuçlar kesin olmadığı için tıbbi olarak kontrole girilmesi gerektiği de belirtiliyor. 

Kullanıcının kolayca giyebileceği şekilde tasarlanan EDSAP, gelecekte EKG gibi ölçümler için de kullanılabilecek. Ekip halen proje üzerinde çalışmalar yapıyor ve ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bir bilgi yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1729 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim