Anlık Bildirim

Samsung büyük bir işten çıkarma hamlesine hazırlanıyor

Samsung büyük bir işten çıkarma hamlesine hazırlanıyor

Akıllı telefon pazarında son bir yıldır düşüş yaşayan Samsung'un bir süre önce ürün gamında azaltıma gideceği gündeme gelmişti. Bu azaltımın ürün ile sınırlı kalmayacağı anlaşılıyor. 

Sektörden gelen bilgilere göre Samsung mobil bölümde büyük bir yeniden yapılanma hamlesine hazırlanıyor. Firmanın hedefi mobil bölümün iş gücünde yüzde otuz civarında kesinti yapmak. 

Toplamda 28000 çalışanı olan mobil bölümde bu oran yaklaşık olarak 6700 kişiye karşılık geliyor. Firmanın tamamına vurduğumuzda ise bu işten çıkarma oranı dokuzda bir olarak gerçekleşecek. 

Mobil bölüm haricinde tüketici ilgisini çekmekten uzak kalan e-kitap ve çevrimiçi müzik hizmeti gibi yazılım ürünlerini barındıran bölümün de mobil bölüme dahil edilmesi sözkonusu. Ayrıca ChatOn hizmeti de bölge bölge faaliyetine son verecek zira ürün WhatsApp gibi rakipleri karşısında tutunamadı. Yani firma kar getirmeyen her bölümü elden geçirmeye kararlı. Samsung şirket bünyesindeki bölümlerini yeniden yapılanma sürecine tabi tutacağını belirtmesine rağmen detay vermekten kaçınıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
958 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung layoffs
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim