Anlık Bildirim

Samsung geçen yıl Android patent anlaşması için Microsoft'a 1 milyar dolar ödedi

Samsung geçen yıl Android patent anlaşması için Microsoft'a 1 milyar dolar ödedi

Microsoft'un sahip olduğu iki patent nedeniyle Android dünyasında neredeyse tüm üreticilerden satılan ürün başına lisans bedeli almaya başlaması firmaya iyi bir gelir bırakmaya başladı.

Firmaları patent anlaşmasına razı etmek için harcadığı hukuk harcamalarının dışında tabiri yerindeyse kolunu kaldırmayan Microsoft, sadece Samsung'dan geçen yıl 1 milyar dolar lisans geliri elde etti. Geçen yıl 300 milyon civarında akıllı telefon satışı yapan firma Microsoft'un ekmeğine de yağ sürmüş oldu.

Bu bilgi ise Microsoft ile Samsung arasındaki bir anlaşmazlığın mahkemeye düşmesi sonucu ortaya çıktı. Bilindiği gibi daha önce Samsung, Nokia'nın cihaz bölümünün Microsoft tarafından satın alınması sonrasında lisans anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini belirtmişti. Zira Nokia ile 2019 yılına kadar benzer bir lisans anlaşması bulunuyordu. Bu bakımdan Samsung, 1 milyar doların ödemesini geciktirmişti.

Microsoft ise gecikme faizi olarak 7 milyon dolar daha ödenmesini istiyor ve bunun için mahkemeye başvurmuş durumda. Mahkemenin nasıl bir tavır alacağı bilinmiyor ancak Samsung 5 yıl daha Microsoft'a lisans bedeli ödemek zorunda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1015 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, microsoft ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim