Anlık Bildirim

Samsung mali tabloları yılın üçüncü çeyreği için de düşüşte

Geçen yılın ortalarından itibaren akıllı telefon pazarında yavaşlamaya başlayan Samsung, gittikçe artan rekabete yeterince cevap veremeyince karlarında azalma yaşamaya başladı. Bu yıl Galaxy S6 serisini ve Galaxy Note 5 modelini piyasaya sürse de firma beklediği ilgiyi bir türlü yakalayamıyor. 

Analiz uzmanlarının yılın üçüncü çeyreği için yaptığı öngörüye göre Samsung'un elde edeceği faaliyet karı 5.68 milyar dolar olacak. Bu rakam geçen ay yapılan kar tahminlerinden yüzde 6.4 daha düşük. Firmanın tahmini geliri 44 milyar dolar civarında iken net karı da 4.5 milyar dolar dolayında gerçekleşecek. 

Samsung yılın ikinci çeyreğine göre daha fazla satış yapıyor ve daha fazla gelir elde ediyor ancak net kar da düşüş sürüyor. Firmanın mobil bölümünün 1.8 milyar dolar civarında faaliyet karı elde edeceği düşünülürken, yine geçen ay ki beklentiler yüzde 12 civarında aşağı çekilmiş oldu. Ayrıca bölümün ilk çeyrekteki 2.34 milyar dolar, ikinci çeyrekteki 2.36 milyar dolar faaliyet karına göre büyük bir düşüş söz konusu.

Analiz uzmanları Samsung'un kar marjının yüksek olduğu üst seviye ürünlerine olan talebin azaldığını belirtiyor. Samsung orta seviye segmentte daha fazla talep görse de kar marjının düşük olması faaliyet karını çok fazla yukarı çekemiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2624 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim