Anlık Bildirim

Samsung modem teknolojilerinde de çok ilerde

İletişim teknolojileri konusunda önemli çalışmalar yapan Samsung, gelecek yıl amiral gem akıllı telefonlarında 1.2Gbps teorik indirme hızlarını zorlamaya hazırlanıyor.

İletişim teknolojileri konusunda Qualcomm’un hakimiyeti su götürmez bir gerçek ancak Samsung da bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Özellikle Exynos yonga setlerine kendi modemlerini eklemeye gayret eden firma önemli bir aşama kaydetti.

En iyi teknolojiler

Firmadan yapılan açıklamaya göre teorik olarak 1.2Gbps indirme hızlarına ulaşabilen 6CA destekli Cat. 18 LTE modem teknolojisi geliştirildi. Yeni teknoloji önümüzdeki yıl amiral gemisi Exynos yonga setlerinde kendisine yer bulacak.

CA ya da Carrier Aggregation kavramı LTE ağların ayrı radyo frekans bantlarını birleştirerek tek bir tane olarak davranmasını, böylece hız ve ağ kapasitesini arttırmasını tanımlıyor. Örneğin 2CA ağı iki adet 20MHz frekansında çalışan hattı birleştirerek 40MHz hattı oluşturabilir. 6CA tanımı ise 6 bant genişliğinin bir araya getirildiğini ifade ediyor.

Samsung yeni teknoloji için Anritsu adındaki bir telekomünikasyon firması ile birlikte çalışmış. Yeni teknoloji ayrıca hem iletim hem de alım için dörder adet anten -  4x4 MIMO ve yine iletim hızını arttıran 256 QAM modülasyonu ile desteklenmiş.

Exynos 8895 yonga setinde Cat. 16 LTE CA5 modem kullanılıyordu ve teorik olarak 1Gbps indirme hızlarına ulaşılıyordu. CA6 destekli modemler ise yılın sonlarında hacimli üretime geçecek. Muhtemelen CA6 teknolojisini gelecek yılın Exynos 9800 serisinde görme şansına sahip olacağız.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim