Anlık Bildirim

Samsung'un geçen yıl son çeyrek mali raporları beklentilerin altında

Bu ayın sonunda ayrıntılı yayınlanacak olan Samsung'un son çeyrek mali raporunda gelirler bir miktar artış gösteriyor ancak faaliyet karı çeyrek bazda düşüşte.

Akıllı telefon pazarında yaşanan yoğun rekabet nedeniyle artık eskisi gibi yüksek kar oranlarına çıkamayan Samsung, bu yıl ki beklentilerini aşağı çekmişti. Firmanın geçen yıl son çeyrek mali raporları da analiz beklentilerinin altında kalıyor. 

Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre geçen yılın son çeyreğinde toplamda 46.4 milyar dolar civarında gelir elde edilirken, önceki çeyreğe göre yaklaşık yüzde 2 artış yaşandı. Analizlerin gelir beklentisi 47-48 milyar dolar civarındaydı. Üst seviyede düşen satışlar ve para biriminin değer kaybetmesi nedeniyle faaliyet karı 5.08 milyar dolar civarında gerçekleşti. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 15.3 artış yakalanırken, önceki çeyreğe göre ise yüzde 17.5 düşüş söz konusu. 

Geçmiş yıllarda Samsung en büyük gelirlerini amiral gemi satışlarından elde ediyordu. Örneğin Galaxy S2 ve Galaxy S3 modelleri toplamda 100 milyon satış barajını geçerken, firmanın kar marjına da tavan yaptırmıştı. Özellikle Galaxy S4 ile birlikte başlayan sendeleme süreci Galaxy S5 ve Galaxy S6 döneminde hızlandı. Amiral gemi modellerinde satışlar düşünce kar marjı bundan olumsuz etkilendi.

Tüketicilerin fiyat-performans çizgisinde başarılı olan modellere yönelmesi Samsung'un da strateji değiştirmesine yol açtı. Amiral gemi modellerinin ülkeye göre birden fazla versiyonu yerine en fazla iki veya üç versiyon geliştirildi. Alt ve orta seviyeye hitap edecek Galaxy J, Galaxy A, Galaxy E gibi seriler piyasaya sürüldü. Yeni stratejiler ile akıllı telefon satışlarında düşüşün önüne geçildi ancak bu kez de kar marjında azalma yaşandı. Firmanın kesin mali tablosu ay sonunda açıklanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim