Anlık Bildirim

Sony bu yıl Ultra HD TV satışlarında 4 kat artış bekliyor

Sony bu yıl Ultra HD TV satışlarında 4 kat artış bekliyor

Son dönemde 4K konsepti yükselen bir ivemeye sahip olsa da hem cihaz açısından hem de içerik açısından beklenen düzeylerde değil. Bu bakımdan yaygınlaşması da zaman alıyor. Ancak bu yıl satışlarda artış beklentisi mevcut.

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl Ultra HD TV satışlarında 4 kat artış bekleniyor. Firma kesin rakamlar hakkında bilgi vermezken analizlerin tahmini ise 13-15 milyon civarında. Sony satış konusunda Çin'den oldukça umutlu. Çin'de Ultra HD TV satışlarının altı kat artacağı belirtiliyor. 
Bu yıl Dünya Kupası maçlarının olması ve pek çok maçın 4K olarak yayaınlanacak olması televizyon üreticilerinin beklentilerini artırmış durumda.  

Sony'nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da stratejisi üst seviye büyük ekranlı televizyonlar satmak üzerine olacak. Televizyon pazarında mali problemler yaşayan Sony, bir süre önce alt ve orta seviye Ultra HD televizyon segmentinden çekildiğini açıklamıştı. 

Sony ayrıca LCD TV sevkiyatlarında da bu yıl yüzde 10 civarında bir artış bekliyor. Sony'nin bu yıl ki satış hedefi 20 milyon olarak belirlenmiş durumda. Mali tabloları düzeltme adına Sony ayrıca harici ortaklardan TV bileşeni tedarik etme konusunda azaltıma gitmeyi planlıyor. Firma iç üretime daha çok odaklanacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1268 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim