Anlık Bildirim

SwiftKey uygulaması Hawking'in en büyük yardımcısı olacak

SwiftKey uygulaması Hawking'in en büyük yardımcısı olacak

Çağımızın en büyük bilimadamı olarak gösterilen ve aynı zamanda yazar da olan evrenbilimci Stephen Hawking, bilindiği gibi ALS hastalığı nedeniyle sini sisteminin yüzde 80'i felç olmuş durumda ve ses telleri de işlevini yitirdi. Hawking sadece gelişmiş bir bilgisayar sistemi sayesinde çevresi ile haberleşiyor ve yazılar yazıyor. 

1997 yılında Intel tarafından geliştirilen bu sistem pek çok üçüncü taraf firmanın da yardımlarını almıştı. Hawking'in çene hareketlerini bilgisayara aktarabilen bu sistem, EZ Keys klavye uygulaması ile yazı yazılmasını sağlıyor ve Speech+ uygulaması ile de yazıları sese döküyordu. Ayrıca Hawking'in elindeki özel bir aleti sıktığında da kelimeler ekrana sıralanıyor. 

Mobil platformların en beğenilen klavye uygulamalarından olan SwiftKey, bundan böyle Hawking'in bilgisayar sistemine entegre edilecek ve Hawking'in yazım hızını iki katına çıkaracak. Çalışma kapsamında SwiftKey ve Intel birlikte çalışacak. 

SwiftKey bunun için bilimadamının yayımlanmış veya yayımlanmamış tüm eserlerini inceledi ve Hawking'in yazı karakteristiğini ortaya koydu. Böylece bilimadamı yazı yazmaya başladığında doğruluk oranı çok yüksek kelime tahminleri yapabilecek. SwiftKey bunu hali hazırda mobil uygulamalarında da sunuyor. Ancak Hawing için kişisel bir lisan modeli oluşturulmuş durumda. Ayrıca bilimadamının hali hazırda yazmaya başladığı eserleri de uygulama tarafından sonraki tahminlerde kullanılmak üzere analiz ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
771 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim