Anlık Bildirim

TOGG CEO’su Karakaş, yerli otomobilin tasarımı hakkında konuştu

Türkiye Otomobil Girişim Grubu'nun CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin tasarımı ve diğer merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

TOGG CEO’su Karakaş, yerli otomobilin tasarımı hakkında konuştu Tam Boyutta Gör

Ufuk Sandık'ın Sabah gazetesinde kaleme aldığı "Türkiye’nin otosunu tüketiciler tasarladı" adlı yazısında, araca yönelik tüketici ihtiyaçları ile beklentilerinin sorulduğunu ve otomobilin tasarımında bu hususların dikkate alındığı belirtti.

Yazısının devamında Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun (TOGG) birinci yıla girerken çalışmalarına hız verdiğini vurgulayan Sandık, “Bir taraftan prototip hazırlanırken, diğer taraftan marka ve model ismini belirlemek için çalışmalar sürüyor. TOGG, aralıkta aracın yürüyen prototipini sergilemeyi ve marka tanıtımını gerçekleştirmeyi planlıyor.” ifadelerini kullanmış. Yerli otomobilin seri üretimine 2021 yılında başlanacağı ve aracın 2022'nin ilk yarısında yollarda olması hedefler arasında bulunuyor.

Plan dâhilinde satışa sunulacak ilk aracın C-SUV olacağı ve 2030 yılına kadar model sayısının 5’i bulacağı belirtiliyor. TOGG CEO'su Gürcan Karakaşa göre C-SUV segmentinde bir araç tercih edilmesinin nedeni ise şöyle açıklanmış;

“Yola koyulur koyulmaz ülke çapında 2 binin üzerinde kişiyle araştırma yapıldı. Ülkemiz pazarında C segmentinde bir SUV'a olan talebin yüksek olduğunu gördük. Tahminlere göre 7-8 yıl içinde sedan pazarı yüzde 1-2, SUV'ların ise yüzde 8'in üzerinde büyüyecek. Bu yüzden ilk ürünümüzün C-SUV olmasına karar verdik.”

Neden geç kalındı eleştirilerine de cevap verdi 

Yerli otomobil için geç kalındığı eleştirilerine de değinen Karakaş, yapılan bu eleştirilere verdiği cevapta, “İşin doğası gereği zaten kısa olmayan bir süreci yönetiyoruz. Çünkü doğuştan elektrikli bir araç geliştirmek, var olan bir aracı elektrikli hale dönüştürmekten çok daha farklı bir işlem ve doğal olarak daha uzun sürüyor. Yaptığımız işin aynı zamanda bir marka yaratmak ve otomobilden daha fazlasını, yani bir ekosistem ortaya çıkarmak." açıklamalarında bulunmuş.

Son olarak ekip yeterliliği konusunda da bilgiler veren CEO’ya göre 13 ila 15 yıldan az deneyime sahip olmayan ve küresel çalışmalarda görev almış personelden oluşan bir ekip, yerli oto çalışmalarını yürütüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15245 kez okundu.
49 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, yerli oto ve yerli otomobil elektrikli mi olacak
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim