Anlık Bildirim

Taksicilere eğitim zorunluluğu geliyor! Sertifikası olmayan taksicilik yapamayacak

Yapılan açıklamaya göre İstanbul'daki 50 bin taksiciye "Taksi Eğitim Projesi" kapsamında eğitim verilecek. Eğitime katılmayan ya da sertifika alamayanların araçları trafikten men edilecek.

Taksicilere eğitim zorunluluğu geliyor! Sertifikası olmayan taksicilik yapamayacak Tam Boyutta Gör
 

Yakın zamanda hayata geçirilmesi beklenen yeni bir proje ile taksicilere eğitim şartı getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın ortaklaşa yürüttüğü “Taksi Eğitim Projesi”, İstanbul’daki 50 bin taksiciyi ilgilendiriyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Taksi Eğitim Projesi kapsamında verilecek eğitimi başarıyla tamamlayanlar taksicilik yapabilecek. Ancak eğitime katılmayan ya da başarılı olamayanlar çalışma ruhsatı alamayacak. Dolayısıyla yapılan denetimler sonucu araçları trafikten men edilecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Sertifikası olmayan kişiler artık şoförlük yapamayacak. Şoförlük yapıp da yanlış yapanlar meslekten ihraç edilecek. Adli ve idari yaptırımlar uygulanacak” şeklinde konuştu.

İşini namusuyla yapan taksiciler de rahatsız 

İstanbul Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu ise bazı taksicilerin bu mesleğin adını karaladığını belirtti. Turisti dolandıran, eksik para üstü veren ve tırnakçılık yapanlar yüzünden mesleğini namusuyla yapan taksicilerin de rahatsız olduğunu dile getirdi.

Taksicilere hangi konularda eğitim verileceği henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili tüm detayları içeren açıklamanın ilerleyen zamanlarda yapılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3945 kez okundu.
33 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
taksici, sarı taksi ve
2 etiket daha taksicilere eğitim meb
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim