Anlık Bildirim

Tesla'nın Model 3 hedefleri şirkete 5 milyar dolar kazandırdı

Dün Tesla'nın yıllık olağan genel kurul toplantısında konuşan Elon Musk, Model 3 üretimine yönelik hedefleriyle yatırımcılara güven verirken şirketin piyasa değeri yaklaşık 5 milyar dolar arttı.

Tesla'nın Model 3 hedefleri şirkete 5 milyar dolar kazandırdı Tam Boyutta Gör
 

Dün gerçekleşen Tesla yıllık olağan genel kurul toplantısındaki en önemli olay Elon Musk ve yönetim kurulu üyelerinin oylanması olsa da toplantıda şirketin üretim rakamlarına ilişkin paylaşılan çarpıcı veriler de dikkat çekti. Elon Musk'ın yaptığı sunuma göre Tesla, günde 500 (haftada 3500) adet Model 3 üretme hedefine ulaşmış durumda. Şirketin bir sonraki hedefi ise haziran ayı sonuna kadar haftada 5000 adet Model 3 üretebilir hale gelmek. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinden beri Model 3 üretiminde hedeflerin uzağında kalan şirketin bu kararlı üretim planı, yatırımcılara da güven veriyor.


Yüzde 10 değer artışı 

Tesla'nın bu yılın ilk çeyreğine ait verileri paylaştığı raporuna göre şirket nisan ayında haftada 2270 adet Model 3 üretiyordu. Bu yetersiz üretim miktarının aşılması ile Tesla hisseleri tekrar değer kazanmaya başladı. Yıl içinde 357 dolar değerine ulaşan Tesla hisseleri, başarısız birinci çeyrek raporunun ardından 252 dolara kadar gerilemişti. Dün gerçekleştirilen toplantının ardından ise şirket hisseleri 24 saat içinde yüzde 10 civarında değer kazandı. Günlük bazda son iki yılın en büyük değer artışı olan bu yükseliş ile şirketin piyasa değeri de bir günde yaklaşık 5 milyar dolar artarak 54 milyar dolara ulaştı.


Tabi bu değer artışının arkasındaki tek neden Model 3 üretimindeki başarı değil. Genel kurul toplantısının ardından Model Y'ye ait bazı detaylar da yatırımcılarla paylaşıldı. Öte yandan Elon Musk'ın yönetim kurulu başkanlığı görevinden alınması teklifi yüzde 80'in üstünde oyla reddedildi. Böylece hissedarlar şirket yönetiminden endişe duymadığını gösterirken Elon Musk da ilk kez 2004 yılında oturduğu yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda güven tazeledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim