Anlık Bildirim

Turkcell, 5G'de dünya hız rekorunu kırdı!

Turkcell, İstanbul'da gerçekleştirdiği 5G testinde Oppo Reno 5G telefon ile dünya hız rekoru kırmayı başardı. Turkcell 2 Gbps'i aşkın hız elde etti. Turkcell'in 5G hızı ne kadar?

Turkcell, 5G'de dünya hız rekorunu kırdı! Tam Boyutta Gör

Turkcell, Türkiye’de ilk kez 5G destekli bir telefona 5G test sinyali verdi. İstanbul’daki Turkcell Tepebaşı Plaza’da 3.5GHz frekans spektrumunda 100MHz’lik band genişliğinde 2,283 Gbps hıza ulaştı. Turkcell, bu hızın dünya rekoru olduğunu ifade ediyor.

Ericsson ile yapılan ortak çalışma sayesinde 3.5 GHz bandı üzerinden gerçek 5G sinyali verilerek 3GPP standartlarıyla uyumlu 5G destekli OPPO Reno 5G telefonu ile hız testi gerçekleştirdi. Test sırasında Turkcell’in 5G uyumlu SIM kartı kullanıldı.

Turkcell’in şebekesi üzerinden Oppo Reno 5G ile yapılan testlerde 2 Gbps hız aşıldı. Turkcell’in 5G’si ile 250 MB/s hızında indirme yapılabilecek. Bu da demek oluyor ki 50 GB boyutundaki bir oyunu 3 buçuk dakikada indirebileceğiz. Elbette bu testlerin gerçekleştirildiği esnada, şebekeye bağlı başka telefon bulunmuyor. Gerçek kullanımda şebekede çok sayıda telefon olacağı için, elde edeceğimiz hız daha düşük olacak.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, rekor kırıldığına vurgu yaparak "5G test şebekesi üzerinden yaptığımız testlerde 2,283 Gbps hıza ulaştık. Bu hızlar 5G teknolojisi üzerinde dünyanın en yüksek hızları. Henüz hiçbir operatör bu hızlara ticari şebekeleri üzerinden ulaşabilmiş değil." dedi.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24753 kez okundu.
88 kişi, toplam 99 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, hız rekoru ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim