Anlık Bildirim

MSI'ın X58 yonga setli anakartı bellek bant genişliği rekoru kırdı

MSI'ın X58 yonga setli anakartı bellek bant genişliği rekoru kırdı

Nehalem için geri sayımın başlaması ile birlikte anakart üreticileri arasındaki rekabette arttı. Intel'in LGA1366 formundaki Core i7 serisi işlemcileri için hazırladığı X58 yonga setini temel alan anakartların gövde gösterisi yapacağı Kasım ayından önce anakart üreticileri adeta meydan okurcasına X58 yonga setli yeni modellerini sergilemeye devam ediyor.

Anakart dünyasının lider isimlerinden MSI'ın X58 yonga setli Eclipse modeli tecrübeli ellerde bellek bant genişliği rekoru kırdu. Intel'in 3.2GHz'de görev yapan mühendislik örneği Core i7 XE 965 işlemcisi ve G.Skill tarafından hazırlanan 3 kanal bellek kitiyle yapılan testlerde bellek bant genişliği rekorunun kırıldığı bildiriliyor.

MSI X58 Eclipse üzerinde yapılan çalışmada Intel'in yeni işlemcisi hız aşırtılarak 4067MHz'e çıkartılırken, G.Skill'in 6GB'lık DDR3 bellek kiti, 2034MHz'de çalıştırıldı. Burada dikkat çeken nokta ise işlemci ve bellek voltajlar. Bilindiği üzere Intel, IMC zarar görebilir uyarısı ile vCore'un 1.65v'nin üzerine çıkmasını tavsiye etmiyor.

MSI X58 Eclipse'de ise durumun biraz daha farklı olabileceği belirtiliyor. Zira bellek bant genişliği rekorunun kırıldığı çalışmada bellek gerilimi 2.05v'de tutulurken, işlemci gerilimi ise 1.576 olarak kayıt edilmiş. Yapılan yorumlarda, X58 yonga setli diğer bazı modellerin aksine X58 Eclipse'nin cpu ve bellek gerilimini ayırabileceği üzerinde duruluyor.

10-8-8-24 1T zamanlamalarıyla 2034MHz'de çalışan 6GB'lık DDR3 bellek kiti ve 4067MHz'de çalışan Core i7 965, MSI'ın X58 yonga setli yeni anakartı Eclipse ile birlikte bellek bant genişliği rekorunun kırılmasındaki ana aktörler oldu. Zira yapılan çalışmada Everest'in bellek okuma testinde 21647MB/sn'lik değere ulaşıldı.

MSI'ın X58 yonga setli anakartı bellek bant genişliği rekoru kırdı Tam Boyutta Gör

Detaylı sonuçlar için tıklayabilirsiniz!

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim