Anlık Bildirim

Twitter internet olmadan da erişim sunma planları yapıyor

Twitter internet olmadan da erişim sunma planları yapıyor

Kullanıcı sayısı milyarlara yaklaşan veya geçen sosyal ağlar için daha fazla kişiye ulaşabilmek eskisinden daha önemli hale geldi. İnternet altyapısına sahip ülkelerde sosyal ağlara bağlantı konusunda sıkıntı yaşanmazken, dünyanın pek çok bölgesinde insanlar internet imkanına sahip değil.

Twitter bu konuda önemli bir adım atarak, internet erişimi olmadan da kullanıcıların sosyal ağı takip etmesini sağlayacak bir projeye imza attı. Singapurlu bir girişim ile ortaklık yapan Twitter, cep telefonlarının USSD kodları üzerinden erişimine imkan tanıyacak.

USSD kodları operatörlerin müşterilerine sunmuş olduğu ve belirli tuşların çevrilmesiyle ekranınıza gelen bir menü. Bu menü üzerinde seçimlerinizi yine belirli tuşları çevirerek yapıyorsunuz ve menü içerisinde gezinebiliyorsunuz. Bu teknoloji SMS'ten farklı olarak iki yönlü sürekli bir iletişim hattı açıyor. Böylece taleplere daha hızlı cevap verilebiliyor.

Twitter kullanıcıları USSD ile popüler veya trend topic'lere erişebilecek ve kendi durum güncellemelerini de yapabilecek. İlerleyen dönemde takipçilerin güncellemelerini görebilecek. İçerikler bölgeye göre filtrelenmiş olacak. 

U2opia adlı bu girişim hali hazırda Facebook ve Google gibi pek çok servis ile işbirliği yapmış durumda. Ağırlıklı olaak Asya ve Afrika ülkelerinden yaklaşık 11 milyon kullanıcı U2opia ile sosyal ağlara erişebiliyor. Kullanıcılar bu erişim karşılığında operatörlerine belirli bir ücret ödüyor ve U2opia bunun yüzde 30-40'ını pay olarak alıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1049 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim