Anlık Bildirim

Twitter'ın yeni kuralları 3. taraf Ubuntu Touch uygulamaları için engel teşkil ediyor

Twitter'ın yeni kuralları 3. taraf Ubuntu Touch uygulamaları için engel teşkil ediyor

Ubuntu'nun tablet ve akıllı telefonlar için geliştirmeye başladığı Ubuntu Phone ve Ubuntu Touch işletim sistemleri vakıf bir uygulama yol haritası hazırlamıştı.

İlk etapta dokunmatik odaklı bu sistemler için uygulama mağazası düşünmeyen Canonical, Ubuntu topluluğu ile birlikte aralarında Facebook, Twitter, YouTube gibi platformların olduğu 12 çekirdek uygulama geliştirme kararı almıştı. 

Ancak Twitter'ın üçüncü taraf uygulamalara koyduğu 100 bin kullanıcı limiti Ubuntu'nun da önüne set çekti. Canonical yazılım mühendisi Robert Bruce Park, Twitter ile yaptıkları görüşme neticesinde geliştirme planlarını iptal ettiklerini ve resmi Twitter uygulamasının m.twitter.com üzerinden erişilebilir olacağını açıkladı.

Twitter'ın daha önce de bu kısıtlamasından pek çok üçüncü taraf geliştirici etkilenmişti. Ancak Twitter'ı çekirdek uygulama olarak sistemin merkezine koymak isteyen Ubuntu şüphesiz daha fazla bu durumdan etkilenecek. Şimdilik Twitter güncellemelerini bildirim olarak gönderen bazı uygulamalar kullanılmaya devam edecek.

Twitter'ın kurallarından kesinlikle taviz vermediği bilindiği için Ubuntu mobil versiyonların popüler olması halinde kendisinin bir resmi uygulama geliştirmesi beklenebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim