Anlık Bildirim

Uygulamalardaki bug'lar fazla batarya tüketimine neden oluyor


Sürekli gelişen mobil cihaz teknolojilerinde, ne yazık ki günlerce kullanım sunabilecek bataryalar konusunda önemli adımlar atılabilmiş değil.  Bundan ziyade üreticiler donanım ve yazılım optimizasyonu ile alternatif çözümler bulmaya çalışıyor. Araştırmalar mobil uygulamaların aslında gerektiğinden fazla batarya tükettiğini ortaya koyuyor.

Purdue Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Android işletim sistemindeki uygulamalar batarya tüketiminde yanlış bir yol izliyor. Ekip aynı durumun iOS ve Windows Phone ekosistemi için de geçerli olduğunu vurguluyor.

Uygulamaların neden olduğu bu hataya "uykuya izin vermeyen enerji hatası" adı veriliyor. Telefonun işlemci, GPS veya kamera gibi bileşenlerini kullanan uygulamalar, iş tamamlandıktan sonra bu bileşenleri kapatmak yerine çalışmaya devam etmesini sağlıyor. Sistem batarya tasarrufu için uyku moduna geçmek isteyince bu engele takılıyor ve geçemiyor.

Ekip sadece üçüncü taraf değil yerleşik uygulamaları da denemiş. Google Maps, yedekleme servisi, mail istemcisi, batarya yönetimi uygulaması gibi hizmetler bu hatadan etkileniyor. Purdue araştırmacıları konuyu Google ve Apple'a iletmiş.

Bataryayı aşırı kullanan uygulamalara örnek ise Facebook ve K9Mail. Uygulama değerlendirme sitesi Appolicious da konuyu doğruluyor ve pek çok kullanıcının birden fazla uygulama çalıştığından bile haberi olmadığını belirtiyor.

Şimdilik bu konuda yapılacak tek şey Uygulama Yöneticisi'nden hangi uygulamaların çalıştığını takip ederek, ihtiyaç olmayanları kapatmak.

Hayatımıza yeni girmiş sayılan mobil uygulama platformlarının aslında daha çok yol katetmesi gerektiği de anlaşılmış oluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim