Anlık Bildirim

Ve Microsoft da cep telefonu pazarına girdi

Apple ve Google'dan sonra Microsoft da cep telefonu pazarında Huzurlarınızda Nvidia Tegra tabanlı yeni Microsoft telefonları; Kin One ve Kin Two.

Akıllı telefon pazarındaki hızlı büyüme, üreticilerin pazara olan ilgisini de arttırıyor. Kriz dinlemeyen ve geçtiğimiz yıl da yüksek satış performansı sergileyen pazar, teknoloji firmalarının listelendiği NASDAQ borsası ve Tüketici Elektroniği Birliği'nin akıllı telefon indeksi oluşturmasına da vesile oldu. Apple, HTC, Motorola, Nokia, Samsung ve Sony Ericsson gibi dünya devi isimler bol gerilimli ve yüksek tansiyonlu mücadeleye devam ededursun, Google'dan sonra Microsoft ta akıllı telefon pazarına "merhaba" diyerek kendi markasını taşıyan telefonlarını duyurdu.

Kin One

Windows Mobile platformu ile akıllı telefon pazarının köklü platform sağlayıcılarından birisi olan Microsoft, Şubat ayında gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi'nde Windows Phone 7 adını verdiği Windows Mobile 7 platformunu lanse ederek, dikkatleri üzerine çekmeşti. Son çeyrekte pazara sunulacak Windows Phone 7 öncesinde Microsoft, uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı Project Pink isimli telefon projesini detaylandırdı ve sosyal ağ uygulamaları için hazırladığı Kin serisi akıllı telefon modellerinin gün ışığına çıkartarak, spekülasyonlara son vermiş oldu.

Ve Microsoft da cep telefonu pazarına girdi

Kin One

Kin One ve Kin Two olmak üzere iki farklı telefon modeline sahip olan Microsoft, donanım tarafında Nvidia, üretim tarafında ise Sharp ile iş birliğine gidiyor. Zune HD ile benzer şekilde Nvidia Tegra platformunu kullanan telefonlar bu sayede ileri seviye çoklu ortam deneyimi de vaad edebiliyorlar. Japon elektronik devi Sharp tarafından üretilen Kin One ve Kin Two ile Microsoft, sosyal ağ uygulamalarını hedefliyor. Facebook, Twitter ve MySpace gibi popüler sosyal ağ uygulamalarında gelişmiş kullanıcı deneyimi vaad eden telefonların teknik özellikleri de açıklandı.

Ve Microsoft da cep telefonu pazarına girdi

Kin Two

Daha önce Turtle kod adıyla anılan Kin One, yuvarlak hatlara sahip kompakt tasarımıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Kızaklı klavye ile hızlı ve etkin kullanımın amaçlandığı yeni telefon, 4GB dahili bellek kapasitesine ve QVGA çözünürlüğünde dokunmatik ekrana (kapasitif) sahip. 5 megapiksel çözünürlüğünde LumiLED destekli kamera ve mono hoparlör gibi detayları da bünyesinde barındıran telefon, klavyesi kapalıyken avuç içine sığabiliyor. Serinin büyük abisi Kin Two ise hem tasarım hem de donanım özellikleriyle bazı önemli farklılıklara sahip.

Pure kod adıyla anılan Kin Two, detaylarını yukarı verdiğimiz Kin One ile kıyaslandığında; daha büyük kasa yapısı ile akıllı telefonların geleneksel çizgisine daha yakın bir profil çiziyor. Dokunmatik olarak kontrol edilebilen 3.4-inç büyüklüğünde HVGA ekrana (kapasitif) sahip telefon, 8GB bellek kapasitesine, HD video kaydı yapabilen 8 megapiksel çözünürlüğünde LumiLED destekli kamera ve stereo hoparlörler ile geliyor. İmaj sabitleme özelliği ile yüksek görüntü kaydı vaad eden telefonların her ikisinde de 3G, WiFi ve Bluetooth gibi kablosuz iletişim teknolojileri desteklenmekte.

Ve Microsoft da cep telefonu pazarına girdi

Kin Two

Söz konusu Microsoft olunca telefonların kullandığı yazılım platformu ve uygulama alt yapısını da ayrı bir başlıkta değerlendirmek gerekiyor. Zune HD'nin form değiştirmiş ve telefon özelliği kazanmış varyasyonları olarak ta değerlendirilen Kin serisi telefonlar, Zune Marketplace için doğal erişimyeteneğine de sahipler. Ancak burada çok önemli bir detay var zira Kin One ve Kin Two, üçün parti uygulama, Silverlight ve Adobe Flash desteğine sahip değiller. Zune Marketlace kullanıcılar tarafından sadece video ve müzik içeriğine ulaşmak için kullanılabilecek.

Ve Microsoft da cep telefonu pazarına girdi

Microsoft'un Kin telefonları için üzerinde durulan en önemli nokta, özel olarak geliştirilmiş kullanıcı ara birimi. Windows CE çekirdeğini baz alan işletim sistemi için Microsoft cephesi, Kin ve Windows Phone 7 'nin zamanla pek çok teknolojiyi paylaşacağını belirtiyor. Kin serisi telefonlarda kontakt bilgilerinden çoklu ortam dosyalarına kadar tüm içerik internet üzerinden erişilebilir ve yedeklenebilir olacak ve bu sayede telefonunu kaybetmiş bir kullanıcı, içeriğini kurtarabilecek. İşte bu noktada çevrimiçi depolama devreye girecek ve fiziksel kapasiteye destek unsuru olacak.

Ve Microsoft da cep telefonu pazarına girdi

Kin serisinin ilk modelleri olan Kin One ve Kin Two'nun QWERTY klavyelerinde Spot isimli yeşil bir butona yer verildiğini görüyoruz. Ekleme butonuna benzetebileceğimiz bu buton çok önemli bir rol üstleniyor. Kullanıcılar, sosyal ağ odaklı telefonlarında bu butonu kullanarak, ekranda çıkacak yeşil nokta ile durum güncelleme, fotoğraf, video ve etkinlik bilgilerini Facebook, elektronik posta veya MMS üzerinden arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Kin serisi telefonlar için belirtmemiz gereken bir diğer terim ise ana ekrana karşılık gelen ve durum bilgilerini içeren Loop ekranı.

Ve Microsoft da cep telefonu pazarına girdi

Kin One ve Kin Two, tam fonksiyonlu akıllı telefondan öte, gençleri hedef alan ve sürekli kullandıkları ya da ihtiyaç duyacakları özellikleri bir araya getiren eğlence odaklı telefonlar olarak ta değerlendirilebilir. Amerika'da Verizon üzerinden alınabilecek Kin serisi yeni telefonların Avrupa dağıtımını ise Vodafone üstlenecek ve satışlara Sonbahar aylarında başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8361 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cep telefonu, nvidia tegra ve microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim