Anlık Bildirim

Xiaomi Çin'de liderliğe oturdu

Xiaomi Çin'de liderliğe oturdu

Yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon pazarında yaptığı büyük atakla ilk beşe girmeyi başaran Xiaomi, kendi ülkesinde de liderlik koltuğuna oturarak tarihi bir başarıya imza attı. 

Canalys tarafından yapılan Çin odaklı yeni bir analizde Xiaomi toplamda 15 milyon akıllı telefon satışı ile yılın ikinci çeyreğini lider olarak tamamladı. Pazar payını ise yüzde 14'e yükseltti. Çin'de uzun süre liderlik koltuğunda oturan Samsung ise 13.2 milyon satış yaparak ikinci sıraya geriledi. Pazar payı ise yüzde 12 oldu. 

Çin pazarında Lenovo ve Yulong da yüzde 12 pazar payına sahip ve Samsung'a çok yakın akıllı telefon satışı rakamları elde etti. Bu bakımdan Samsung'un böyle devam ettiği takdirde dördüncü sıraya kadar düşme ihtimali mevcut. Çin'de ilk beşe giremediği için Apple'ın satış rakamları bilinmiyor ancak yılın ikinci çeyreğinde onun da düşüş yaşadığı ifade ediliyor. 

Uzun bir süre Samsung, Apple, Nokia gibi devlerin boy gösterdiği Çin'in ilk beş akıllı telefon üreticisi listesine bu çeyrekte 4 yerli firmanın girmiş olması büyük bir başarı kabul ediliyor. Yakın zamanda ilk beş sıranın da Çinli firmalar tarafından ele geçirilmesi sürpriz olmayacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1044 kez okundu.
37 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim