Anlık Bildirim

Küp PC

Apple’ın üretimini bıraktığı Cube (küp)bilgisayara şekil olarak benziyen ama içinde 800 Mhz Pc içeren bir sistem düşünürmüsünüz. Anakartı Shuttle’ın Spacewalker FV24 FlexATX anakartı. Anakart tam bir entegre bir o kadar da ufak sadece 175 x 190 mm boyutlarında. Üzerinde bulundurduğu entegreler Realtek 8139C ethernet, Savage 2000(2D)/Savage 4(3D) ekran kartı , Via AC97 ses sitemi, Lucent FW 323 ile FireWire, Chrontel CH7006 çipi ile TV-out. Aynı zamanda 2 adet DIMM yuvası ile 1 Gb Ram’a kadar destek veriyor. Tek kötülüğü tek PCI yuvası var. O da değişik kasa içinde yer olmadığından Pci yuvasını 90oC çeviren bir çevirici kart ile normal PCI haline geliyor. Onun dışında ufak PCI kartları kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Anakarttan ziyade kasa oldukça ilginç. 145 watt’lık güç kaynağı tek DVD/CD-Rom yeri ve yine tek Zip/Floppy yeri ile sanki ufak bir kutu gibi. Arka taraftan çıkan HDD rafı bile harika. Test sistemi Via C4-800 Mhz işlemci ile çalıştırılmış. Anakartın chipseti ise tanınan entegre VIA PL133.

Çok ilginç sistemi görmek ve incelemesini okumak için mutlaka aşağıdaki link’e tıklayın. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim