Anlık Bildirim

Yeni bir benchmark yazılımı hilesiz ölçüm sözü veriyor

Yeni bir benchmark yazılımı hilesiz ölçüm sözü veriyor

 Son dönemde Android cihaz üreticilerinin benchmark skorlarını şişirmeye yönelik hileli davranışlarından sonra hem mevcut benchmark geliştiricileri hem de yeni geliştiriciler daha gerçekçi ölçüm için çalışmalar yapıyor.

Henüz beta aşamasında olan GameBench, rakipleri gibi belirli testler yapmak yerine yaklaşık 20 dakika boyunca oyun esnasında cihazın farklı açılardan tepkilerini ölçüyor. Yazılımın geliştiricileri ARM ve MediaTek gibi firmalarda görev yapmış kişilerden oluşuyor. Bu bakımdan gerçekçi ölçümler yapabilecek algoritmalar geliştirdiklerini belirtiyorlar.

Yazılımın ilk denemesi ise Snapdragon 600 yongasetli HTC One ve Galaxy S4 LTE modellerini karşılaştırarak oldu. Real Racing 3 oyununda Galaxy S4 LTE 26 kare/saniye ile daha akıcı bir oyun deneyimi sunarken, batarya tüketimi ise yüksek. HTC One ise 21 kare/saniye hızında çalışıyor ve daha az batarya tüketiyor. Diğer oyunlarda aradaki farklar değişiyor.

Farklı benchmark testleri de Galaxy S4 LTE modelini grafik açısından daha iyi gösteriyor. Ancak GameBench daha kapsayıcı bir test olması açısından önemli. Yazılımın nihai sürümünde daha detaylı grafik karşılaştırması yapacak argümanların yer alması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim