Anlık Bildirim

A-DATA, Nehalem için 6GB'lık DDR3 bellek kiti hazırladı

A-DATA, Nehalem için 6GB'lık DDR3 bellek kiti hazırladı

Yüksek performansklı bellek çözümleriyle ülkemiz kullanıcıları tarafından da tanınan A-DATA, Intel'in Kasım ayında lanse edeceği Nehalem tabanlı yeni nesil Core i7 serisi işlemcileri için hazırladığı bellek kitlerini duyurdu. Bilindiği üzere Intel, Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisiyle birlikte IMC olarak bilinen entegre kontolcüsüne geçiş yapıyor yani sistem belleğinin kontrolünü Kuzey köprüsünden alarak doğrudan işlemci üzerine taşıyor.

Firmanın kullanıma sunacağı ilk işlemciler 3 kanal DDR3 bellek desteğiyle gelecek. Tabii 2 kanal'dan 3 kanal'a geçilmesi yüksek bellek kapasitesine sahip kitlerin hazırlanmasına da neden olacak. Zira bellek desteğinin 3 kanal olmasından ötürü Core i7 serisi işlemciler için hazırlanan anakartlarda 3,4 veya 6 adet bellek slotu yer alacak. A-DATA, spesifik olarak Nehalem için hazırladığı kitlerini duyuran ilk bellek üreticilerinden biri oldu. Firmanın Vitesta serisi dahilinde hazırladığı 3 kanal DDR3 bellek çözümleri 3GB'lık (3x1GB) ve 6GB'lık (3x 2GB) kitler halinde hazırlandı.

1333MHz ve 1600MHz'de çalışan kitlerin gerilimlerinin ise 1600MHz için 1.65v-1.7v seviyesinde olduğu ve kullanım gereksinimlerine göre kullanıcılar tarafından gerilim ayarlarının optimize edilebileceği belirtiliyor. Zira Intel cephesinde ilk etapta verilecek maksimum hız 1066MHz olacak ve kitlerin "underclock" edilmesiyle yani saat hızlarının düşürülmesiyle gerilim seviyesinin düşürülmesinin söz konusu olabileceği de belirtiliyor. 1333MHz'de çalışan kit CAS7 zamanlamalarımıyla gelirken, 1600MHz'lik modelde ise zamanlamalar CAS8 olarak belirlenmiş.

Ömür boyu garanti ile Nehalem lansmanına paralel olarak pazara sunulması beklenen kitlerin fiyatı hakkındaysa şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

A-DATA, Nehalem için 6GB'lık DDR3 bellek kiti hazırladı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim