Anlık Bildirim

ABD Başkanı Trump'tan sosyal medya platformlarına tehdit: "Düzenleyeceğiz veya kapatacağız"

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'la yaşadığı gerilim sonrası sosyal medya platformlarına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Trump, sosyal medyayı tamamen kapatmakla tehdit etti.

ABD Başkanı Trump'tan sosyal medya platformlarına tehdit: 'Düzenleyeceğiz veya kapatacağız' Tam Boyutta Gör

ABD Başkanı Donald Trump ve sosyal medya devi Twitter arasında başlayan gerilim tırmanıyor. Twitter’a sinirlenen Trump, sosyal medya platformlarına gözdağı verdi.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetçiler sosyal medya platformlarının muhafazakar sesleri tamamen susturduğunu hissediyor. 2016’da da böyle bir girişimde bulunduklarını ve başarısız olduklarını görmüştük. Bunun bir kez daha olmasına izin vermemek adına onları güçlü bir şekilde düzenleyeceğiz veya kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Gerilim nasıl başladı?

Trump ile Twitter arasındaki gerilim, ABD Başkanı’nın dün gece attığı iki tweet nedeniyle patlak verdi. Trump, attığı bu tweet’lerde Kaliforniya’da başkanlık seçimi oylamasının koronavirüs nedeniyle posta üzerinden yapılması planına karşı çıktı ve posta yoluyla gönderilecek oy pusulalarının “büyük ölçüde hileli” olacağını savundu.

Trump’ın bu adımından birkaç saat sonra Twitter, ABD Başkanı’nın oy pusulalarıyla ilgili iddialarının doğru olmadığı konusunda uyararak, kullanıcıları Trump’ın attığı mesajlardaki doğruluğu kontrol etmeye çağırdı. Trump bunun ardından Twitter’ı 2020 başkanlık seçimlerine karışmakla suçlamış, “Twitter serbest konuşma özgürlüğünü tamamen kısıtlıyor. Başkan olarak bunun olmasına izin vermeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7242 kez okundu.
53 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trump vs twitter, İnternet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim