Anlık Bildirim

ASRock akıllı cihazlar için yönlendirici geliştirdi

Evinizdeki uzaktan yönetilen akıllı cihazları tek bir merkezde toplamak istiyorsanız ASRock bunun için bir çözüm geliştirdi. ASRock X10 yönlendirici akıllı cihazlarınızı tek elden yönetmenizi sağlıyor

Artık evlerimizde akıllı olan sadece akıllı telefonumuz veya tabletimiz değil. Buzdolabından fırına klimadan tavandaki ampüle kadar sayısız ev tipi cihazın akıllı özellikler kazandığını görüyoruz. Bu noktada cihazların yönetimi de önem kazanmaya başlıyor.

Çok yönlü

Nesnelerin İnterneti olarak adlandırılan sektörde uzaktan yönetim merkezleri sunan cihazların sayısı artmaya başladı. ASRock’un geliştirdiği X10 yönlendirici akıllı ev aletlerinizi tek bir yerden yönetmenize imkan tanıyor.

ASRock X10 yönlendirici özelde Nesnelerin İnterneti için genelde ise günlük kullanım için farklı özellikleri bünyesinde taşıyor. WiFi AC standardının temel alındığı yönlendiricide iki bant ile toplamda 1300Mbps veri aktarımına ulaşılabiliyor. MU-MIMO teknolojisi ile birden fazla cihaz hızlı bir şekilde bağlantı sağlarken, Beamforming ile cihazın olduğu noktaya sinyaller gönderiliyor ve verimlilik elde ediliyor.

Akıllı cihaz tarafında ise  küçük çaplı veri iletimi yapan ZigBee standardı ve kızılötesi modülü görüyoruz. WiFi yanında Zigbee standardı ile uyumlu tüm akıllı cihazlarınızı yönlendiriciye bağlayabilirsiniz. Daha sonra akıllı telefon uygulamasından kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Hatta otomatik senaryolar da kurabilirsiniz. Örneğin belirli saatlerde ısıtıcıyı çalıştırma, güvenlik kamerasını açma, ışıkları yakma, kapatma veya su ısıtma gibi pek çok örnek mevcut.

Diğer taraftan kızılötesi sensör de kumanda olarak kullanılabiliyor. Bunun için yönlendiriciyi uyumlu cihazın alıcısını görecek şekilde konumlandırmanız gerekiyor. Böylece evinizde kontrol altında olmayan akıllı cihaz kalmıyor. VPN sunucu kurma ve ebeveyn kontrolü gibi özellikler sunan yönlendirici 140$ fiyat etiketine sahip. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim