Anlık Bildirim

Zararlı yazılımlar bugün gerek mobil gerek masaüstü olsun her platformda en büyük kabus durumunda. Bireysel cihazlara bulaşmasının yanında sunuculara da yerleşmiş olması işleri içinden çıkılamaz bir hale getiriyor.

Rakam büyük

Interpol’ün Asya kıtasında yürüttüğü bir siber suç operasyonunda ortaya çıkan verilere göre 8 ülkede yaklaşık 8800 sunucuya zararlı yazılım bulaşmış durumda. Bu yazılımlar yerine göre finans kuruluşlarını hedefliyor veya yerine göre DDoS saldırıları yapmak için kullanılıyor.

Operasyonda Singapur, Endonezya, Myanmar, Tayland, Vietnam, Filipinler ve Malezya güvenlik birimleri yer alıyor. Çin de istihbari bilgiler sağlıyor. Hazırlık toplantılarına Trend Micro, Fortinet gibi 7 büyük firma katılmış ve operasyon öncesi geniş kapsamlı bir brifing hazırlanmış.

Sunucuların yanında 270 web sitesinin de zararlı yazılım barındırdığı tespit edilmiş. Bunların bir kısmı hükümetlere ait ve vatandaşların kişisel verilerinin saklanıyor olması muhtemel. Bu bakımdan zararlı yazılımlara tedbir alınması büyük önem taşıyor.

Singapur’daki bazı güvenlik ve hizmet sektöründe çalışan personelin bilgisayarlarında zararlı yazılım bulunması hükümete harekete geçirmişti. Mayıs ayından itibaren kamu kurumlarındaki iş istasyonlarında internet yasaklandı ve sadece iç ağ kullanılacak.

Interpol kamu kurumlarının yanında özel sektörün de taşın altına elini koyması gerektiğini belirtiyor. Vatandaşın gelip şikayet etmesini beklemek yerine pro aktif tedbirler almak zararlı yazılımlarla mücadelede büyük önem taşıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim