Anlık Bildirim

TP-Link üç bant WiFi 6 yönlendiricisini duyurdu

Bağlantı kapasitesini 4 katına çıkararak verimliliği artıran WiFi 6 teknolojisi yaygınlaşıyor. TP-Link gelecek yıl başlarında üç bant WiFi 6 yönlendiricisini satışa sunacak.

Asus’un dünyanın ilk 3 bant WiFi 6 yönlendiricisini piyasaya sürmesinin ardından bir duyuru da TP-Link’ten geldi. Firma gelecek yıl ilk aylarında üç bant WiFi 6 yönlendiricisini piyasaya sürüyor.

TP-Link Archer AX11000 modeli 3 frekans bandını kullanarak toplamda 10756 Mbps bağlantı hızına ulaşıyor. 2.4GHz bandında 1148Mbps hız yakalanırken 2 adet 5GHz bandında ise 4804 Mbps elde ediliyor.

8 adet harici anten ile en iyi sinyal dağıtımı sağlanırken Rangeboost ve Beamforming teknolojileri sinyalleri doğrudan bağlı cihazlara göndererek verimliliği arttırıyor. OFDMA teknolojisi ise kapsama alanını genişletiyor.

Oyun tarafında yönlendirici pek çok yazılımı beraberinde getiriyor. TP-Link Game Center yazılımı bant genişliğini ayarlayabilme, gerçek zamanlı veri akışını görebilme ve VPN ile en iyi oyun performansını sağlama özellikleri sunuyor. TP-Link Game Protector yazılımı da Trend Micro üzerinden güvenlik sağlıyor. Gaming Accelerator ise oyunlara öncelik tanıyor.

1.80 GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli bir ARM işlemcinin güç verdiği cihazda 1GB RAM ve 512MB depolama belleği bulunuyor. 8 adet Gb LAN portu, 1 adet 2.5Gbps WAN portu, USB 3.0 ve USB 3.0 Tip-C bağlantıları da geniş bir seçenek sunuyor.

Bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanan yönlendirici bu sayede hızlı kuruluma olanak tanıyor. Alexa ve IFTT uyumlu olan yönlendirici 450$ fiyat etiketine sahip. Yönlendirici Ocak sonu Şubat başı gibi piyasada olacak.

 

TP-Link üç bant WiFi 6 yönlendiricisini duyurdu Tam Boyutta Gör

Archer AX6000 özellikleri ve fiyatı

TP-Link Archer AX6000 yönlendirici ise firmanın piyasaya çıkan ilk WiFi 6 yönlendiricisi oldu. İki bant kullanan yönlendirici toplamda 6000Mbps hızlarına ulaşabiliyor. Oyuna odaklı yazılımlar bu modelde mevcut değil. Onun haricinde güvenlik ve sinyal kalitesini arttırma yazılımları mevcut. Fiyatı ise 350$ olarak açıklandı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim