Anlık Bildirim

İzmir’de Turkcell’in yeni veri merkezi devreye girdi

‘Türkiye’nin verisi, Türkiye’de kalmalı’ vizyonu doğrultusunda 2016’da Gebze’deki veri merkezini hizmete açan Turkcell, bu yatırımlarına şimdi de İzmir ile devam ediyor.

Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı vizyonuyla 2016’dan bu yana yeni nesil veri merkezi çalışmalarına ağırlık veren Turkcell, İzmir’de inşa ettiği dünya standartlarında yeni veri merkezini faaliyete soktu.

Turkcell İzmir Veri Merkezi

Yeşil bina ve çevreye uyumlu olduğunu belgeleyen “Leed Gold” sertifikasıyla bu alanda tamamlanmış en önemli yatırımlar arasına giren Turkcell İzmir Veri Merkezi, 2400 metrekaresi beyaz alan olmak üzere 14 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. Turkcell 2016 yılında 33 bin metrekare tesis ve 10 bin metrekare beyaz alana sahip Gebze Veri Merkezi’ni hizmete sunmuştu.

Turkcell İzmir Veri Merkezi’nin açılışı, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun ev sahipliğinde bugün İzmir’de gerçekleştirildi.  

Turkcell İzmir Veri Merkezi, Ege’nin en büyük veri merkezi olmasının yanı sıra Gebze Veri Merkezi’nde olduğu gibi dünya standardı olarak kabul edilen Tier 3 sertifikalarıyla da dikkat çekiyor.

Turkcell; Dudullu, Kartal, Maltepe, Yenibosna, Davutpaşa ve Ankara Söğütözü’nde yer alan 7500 metrekare beyaz alanın (satılabilen, kullanılabilen sistem odası) yanı sıra Gebze’de 10 bin metrekare beyaz alanla Türkiye’nin en büyük veri merkezi işletmecisi konumunda. İzmir ile beyaz alan kapasitesine 2400 metrekare daha ekleniyor.

2019’da Ankara’da açılması planlanan veri merkezi ile 12 bin metrekare ve 2020’de Çorlu’daki Avrupa Veri Merkezi ile 6000 metrekare beyaz alan daha açılmış olacak. Turkcell’in böylece beyaz alan kapasitesi toplamda 37 bin 900 metrekareye ulaşacak. Bunlardan Ankara ise toplam 43 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük veri merkezi olmaya hazırlanıyor.

Şu ana kadar yeni nesil veri merkezlerine 615 milyon TL üzerinde yatırım yapmış olan Turkcell’in Ankara ve Çorlu veri merkezlerinin de tamamlanmasıyla birlikte bu alanda yaptığı yatırım miktarı 2 milyar TL’yi bulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim