Enerji Haberleri

Kategori
Son dakika enerji haberleri DH’de. Geçmişten bugüne (), enerji hakkında bilgi ve güncel haberleri buradan takip edin! Yeni haberlerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.
SON GÜNCELLEME
32 DK.

GİRİLEN İÇERİKLER
2 VİDEO 1.289 HABER 17 GALERİ

ORTALAMA İÇERİK YOĞUNLUĞU
HAFTADA 3 İÇERİK

Enerji Son Dakika Haberleri

Güncel Enerji Haberlerini Takip Edin 📰

En yeni Enerji Haberleri de dahil olmak üzere, Enerji ile ilgili tüm haber ve gelişmeleri içerisinde bulunduğunuz 65 sayfalı bu kategoriden takip edebilirsiniz.

DonanımHaber'in alanında uzman editörleri, Enerji dünyasında yaşanan son gelişmeleri aktarmak için haftada ortalama 4 içerik oluşturmaktadır. Ayrıca şimdiye kadar ise bu kategoriyle ilişkilendirilmiş 2 video, 17 galeri ve 1270 adet Enerji haber içeriği bulunmaktadır.

Enerji İle İlgili Son Haberler Neler ❓

DonanımHaber’deki güncel Enerji Haberleri içinde dikkat çeken gelişmeler şöyle 🔽

Siz de 2024'teki son dakika Enerji Haberlerini kaçırmamak için bu kategoriye abone olarak, hem e-posta ile hem de forum ve mobil uygulamamız üzerinden bildirim alabilirsiniz.

Anlık Enerji Gelişmeleri DH’de 📢

Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi www.donanimhaber.com'da, yeni Enerji Haberlerini takip etmek isteyenler için her yıl olduğu gibi 2024’te de sizleri anbean bilgilendirmeye devam ediyoruz. Dilerseniz son Enerji Haberlerini okuduktan sonra, Savunma Sanayi Haberleri sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Son Dakika Enerji Haberleri DonanımHaber'de ⚡️

"Enerji haberlerinde neler var?" diye merak edenler için son dakika enerji haberleri burada! Siz de DonanımHaber enerji kategorisini takip ederek, enerji sektörüne ilişkin şu konulardan haberdar olabilirsiniz:

  • Yenilenebilir enerji haberleri
  • Enerji gündemine ilişkin haberler
  • Nükleer enerji haberleri
  • Jeotermal enerji ile ilgili son gelişmeler
  • Rüzgar enerjisi haberleri
  • Güneş enerjisiyle ilgili haberler
  • Türkiye'deki enerji kaynaklarına ilişkin içerikler
  • Enerji bakanının son dakika açıklamaları

Enerji Tarihi Hakkında 🔋

Grekçe ἐνέργεια (energeia)'dan türetilen enerji kelimesi, ilk olarak Aristoteles'in MÖ 4. yüzyıldaki çalışmalarında (Fizik, Metafizik, Nikomakhos'a Etik ve Ruh Üzerine adlı yazıları) geçmektedir.

Enerji kavramı Leibniz'in bir maddenin kütlesi ve onun yer çekimi alanı olarak tanımladığı vis viva'dan (yaşam gücü) gelmektedir. Leibniz toplam vis viva'nın korunduğuna inanmaktaydı.

Émilie marquise du Châtelet, 1740'ta yayınlanan Institutions de Physique (Fizik Dersleri) isimli kitabında Leibniz'in fikrini Gravesande'in pratik gözlemleriyle birleştirerek, hareket eden bir cismin "hareket miktarının", cismin kütlesinin ve hızının karesinin çarpımıyla doğru orantılı olduğunu yazmıştı.

Thomas Young , 1802'de Kraliyet Cemiyeti'nde verdiği derslerde, vis viva yerine modern anlamda enerji kelimesini kullanan ilk kişi oldu. 1807'de bu derslerin basılı yayımlarında enerjiyi şu şekilde tanımlamıştır: Bir cismin kütlesinin hızının karesiyle çarpımı, bu cismin enerjisi olarak adlandırılabilir.

Gaspard-Gustave Coriolis,1829'da "kinetik enerjiyi" modern anlamıyla tanımladı ve William Rankine 1853 yılında "potansiyel enerji" teriminini ortaya koydu.

Enerji tarihi hakkında bilgi Vikipedi'den alınmıştır.

SolarcityGüneş EnerjisiRüzgar EnerjisiNükleer Enerji

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim