Anlık Bildirim

Apple'dan Çin'e 300 milyon dolarlık temiz enerji yatırımı

Apple, 10 tedarikçisiyle birlikte Çin'de önümüzdeki 4 yıl içinde yenilenebilir kaynaklardan 1 gigawatt enerji üretmek için yeni bir yatırım fonu oluşturdu.

Apple'dan Çin'e 300 milyon dolarlık temiz enerji yatırımı Tam Boyutta Gör
 

2015 yılında tedarik zincirinde yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjiyi kullanmak için çalışmalara başlayan Apple, 2020 yılına kadar dünya çapında 4 gigawatt yenilenebilir enerji üretmeyi planlıyor. Şirketin bu yılın başında paylaştığı rakamlara göre 4 gigawatt hedefinin büyük bir kısmı(3 gigawatt'lık üretim) halihazırda tamamlanmış durumda. Veri merkezlerine güç sağlaması için yerel güneş enerjisi şirketleriyle anlaşan şirket şimdi yenilenebilir enerji hamlelerini Çin'e taşıyacak.


Hedef 1 milyon konuta enerji sağlamak 

Çin Temiz Enerji Fonu isimli bir yatırım fonu oluşturan Apple, on tedarikçisiyle birlikte bu fona önümüzdeki 4 yıl boyunca 300 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Avrupalı ??varlık yönetim şirketi DWS Group tarafından yönetilecek olan fon, ilerleyen dönemlerde daha fazla yatırımcı toplayarak hem temiz enerjiye geçişin karmaşık yapısından endişelenen küçük işletmelere destek olacak hem de Çin'de yenilenebilir kaynaklardan 1 gigawatt enerji üretilmesini sağlayacak. Apple böylece fon aracılığıyla ülkedeki 1 milyon konutun enerji ihtiyacının karşılanabileceğini belirtiyor.


Halihazırda Çin'de 6 farklı şehirde toplam 485 megawatt temiz enerji üreten yenilenebilir enerji projelerine de yatırım yapan Apple, dünya genelinde farkındalığı artırmak ve karbondioksit salınımını azaltmak için öncü rol oynamak istiyor. Bu bağlamda şirketin yaptığı tek hamle yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmak değil. Şirket aynı zamanda alüminyum üreticileri ile iş birliği yaparak doğrudan sera gazı salınımına neden olan geleneksel eritme yöntemi yerine sera gazı salınımını ortadan kaldıran yeni bir teknolojiye geçiş yapmaya çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim