Anlık Bildirim

1882 Yılında Birleşik Krallık'ta ilk fabrikanın faaliyete başlamasıyla birlikte kömür ülkenin önemli simgelerinden biri haline gelmiş ve sanayi devrimiyle birlikte kömürün ülke için önemi artmıştı. Aradan geçen 135 yılın ardından özellikle de mevcut hava kirliliğini ortadan kaldırmak için kömür kullanımını kısıtlamak isteyen İngiltere önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Ülke, 135 yıl sonra ilk kez kömürden üretilen enerji olmadan 24 saati tamamladı.


  
Ülkenin elektrik dağıtımını sağlayan National Grid'in de doğruladığı bilgilere göre 21 Nisan tarihinde ülkede kullanılan elektriğin üretiminde kömürün payı yüzde 0'da kaldı. 24 Saat boyunca kömürden elde edilen enerjinin kullanılmadığı ülkede kömür olmadan bugüne kadarki en uzun enerji süresi, geçtiğimiz mayıs ayında ulaşılan 19 saatti. Tabi kömürün kullanılmaması gün içerisinde enerji üretimi için karbon salınımının sıfıra düştüğü anlamına gelmiyor zira 21 Nisan'da kullanılan enerjinin yarısının doğal gazdan diğer yarısının ise nükleer enerji, yenilenebilir enerji ve ithal edilen enerjiden geldiği tahmin ediliyor.


Kömür kullanmadan da bir günlük enerji ihtiyacını karşılayabileceğini gösteren Birleşik Krallık'ın ülkedeki tüm kömür santrallerini kapatmak için hedeflediği yıl ise 2025. Ülkenin son birkaç yıldır attığı hamlelere bakılırsa bu hedefe ulaşması çok zor olmayacak zira 2015 yılında kömür ülkedeki tüm enerjinin yüzde 32'sinden sorumluyken geçtiğimiz yıl kömürün toplam enerji üretimindeki payı yüzde 9 seviyelerinde kaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4969 kez okundu.
14 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kömür, birleşik krallık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim