Anlık Bildirim

Kaliforniya’da yeni evlere güneş enerjisi paneli zorunluluğu getirildi

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde alınan karar ile 2020'den itibaren inşa edilecek tüm evlere güneş enerjisi paneli zorunluluğu getirildi. Bu kararı destekleyenler kadar karşı çıkanlar da var.

Kaliforniya’da yeni evlere güneş enerjisi paneli zorunluluğu getirildi Tam Boyutta Gör

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması adına önemli bir karara imza atıldı. The California Energy Commission tarafından alınan karar ile 1 Ocak 2020’den itibaren inşa edilen tüm evlerde güneş enerjisi paneli zorunlu kılındı.

Kaliftorniya, tüm evlere güneş enerjisi paneli zorunluluğu getiren ilk ABD eyaleti oldu. Eyalet daha önce aldığı karar ile 2030 itibariyle hanelerde kullanılan elektriğin yüzde 50’sinin karbon salınımına yol açmayan kaynaklardan elde edilmesi şartı koymuştu.

Karara karşı çıkan grup, güneş paneli zorunluluğunun ev fiyatlarını arttıracağını düşünüyor. Kararla ev ücretlerinin 8 bin dolar ile 12 bin dolar civarında artacağına dikkat çekiliyor. Enerji Komisyonu sözcüsü Amber Beck, mortgage ödemelerine aylık sadece 40 dolarlık yük bineceğini ancak ısıtma, soğutma ve aydınlatma maliyetinden ayda 80 dolar tasarruf edileceğini belirtiyor.

Enerji Komisyonu gölgede kalan evler gibi güneş panellerinin mantıklı olmadığı hallerde muafiyet getiriyor. İnşaatçılar dilerse dairelere tek tek panel kuracak ya da bir grup evin kullanması için mini santraller oluşturabilecek.

Kaliforniya, bugüne kadar güneş enerjisine 42 milyon dolar yatırım yaptı. Eyalette geçen yıl kullanılan elektriğin yüzde 16’sı güneş enerjisinden elde edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3877 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kaliforniya, güneş enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim