Anlık Bildirim

Kosta Rika, fosil yakıtları tamamen yasaklayacak "Dünyada bir ilk"

Küçük bir Latin Amerika ülkesi olan Kosta Rika, fosil yakıt kullanımını ülke genelinde tamamen yasaklamak istiyor. 38 yaşındaki yeni devlet başkanı, öncelikli olarak ulaşım sektörünü hedef alıyor.
Yenilenebilir enerjiye verdiği önemle sık sık gündeme gelen Kosta Rika, fosil yakıtları tamamıyla yasaklamayı planlıyor. Latin Amerika ülkesinin yeni devlet başkanı Carlos Alvarado, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmayla ülke genelinde fosil yakıt kullanımının yasaklanacağını ve dünyada bir ilke imza atacaklarını söyledi.

Eski bir gazeteci olan 38 yaşındaki Alvarado, göreve başlama konuşması sırasında yaptığı açıklamalarda,"Enerji sisteminin karbonsuzlaştırılması, bizim neslimizin en büyük görevlerinden birisi. Kosta Rika, bunu başaran ilk ülke olacak. Ekonomimizdeki fosil yakıt kullanımı ortadan kaldırıp temiz ve yenilenebilir enerjinin yolunu açacağız." ifadelerini kullandı.


Küçük bir Latin Amerika ülkesi olan Kosta Rika, zaten hali hazırda enerji ihtiyacının %99'unu yenilenebilir kaynaklardan elde ediyor. Kosta Rika, bu alanda 2016 yılında tam 250 gün, 2017 yılında ise tam 300 gün hiç fosil yakıt kullanmayarak çok önemli işlere imza atmıştı. Ancak uzmanlar, yine de fosil yakıtları ülkenin tüm endüstrilerinde tamamıyla yasaklamanın çok zor bir işlem olacağını düşünüyor.

Latin Amerika ülkesi bu alanda öncelikle ulaşım sektörünü hedef almış durumda. Buna göre Kosta Rika, 200. kurtuluş yıl dönümü olan 2021 yılı itibarıyla ülkedeki tüm benzin ve dizel kullanımını sona erdirmeyi planlıyor. Ulaşım sektörünün ülkedeki enerji ihtiyacının büyük çoğunluğunu oluşturuyor olması nedeniyle bu hedefin çok önemli olduğu söyleniyor.
Uzmanlarsa bu 2021 hedefini bir meydan okuma olarak değerlendiriyor ve gerçekleşmesi halinde Kosta Rika'nın bir devrime imza atacağını düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim