Anlık Bildirim

Tesla en büyük batarya sistemini Kaliforniya'da kuracak

Tesla'nın Kaliforniya'da kuracağı devasa batarya sistemi, saate 182.5 MW'lık kapasitesi ile şirketin Avustralya'daki enerji depolama tesisini bile gölgede bırakacak.
Avustralya'da kurduğu devasa enerji depolama tesisi ile bu sistemlerin ne kadar kullanışlı olabileceğini gösteren Tesla, yeni projesiyle Avustralya tesisini gölgede bırakmaya hazırlanıyor. Şirketin Kaliforniya'da kurduğu yeni batarya sistemi, bugüne kadarki en büyük enerji depolama tesisi olacak.
Kaliforniya projesinde Tesla ile birlikte çalışan PG&E (The Pacific Gas and Electric Company), geçtiğimi günlerde Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu'na dört yeni enerji depolama projesi sundu. Bu dört projeden biri olan Moss Landing projesi, 182.5 MW'lık kapasitesi ile Avustralya'daki tesisi bile gölgede bırakıyor.
ABD'de 16 milyon kişiye elektrik sağlayan PG&E'nin Moss Landing trafo merkezine kurulacak Tesla batarya sistemi, 4 saat boyunca 182.5 MW elektrik dağıtabiliyor. Bu da 730 MW'a, yani yaklaşık 3 bin Tesla Powerpack 2'nin enerji kapasitesine denk geliyor.
Tesla'nın Avustralya'daki enerji tesisi ise saatte 129 MW elektrik kapasitesine sahip. Yani Kaliforniya enerji depolama tesisi tamamlandığında, Tesla'nın bugüne kadarki açık ara en büyük enerji tesisi olacak.
Kaliforniya'da kurulacak 4 yeni enerji depolama tesisinin toplam kapasitesi saatte 1.1 GW'a ulaşacak. Kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, çok yakında saatte 1 GW elektrik sunabileceklerini söyleyen Elon Musk'ın bu vaadini çok yakında yerine getireceğini gösteriyor.
2019 sonu ile 2020 sonu arasında bir tarihte kullanıma hazır hale gelecekleri söylenen yeni enerji depolama tesisleri, bölgedeki elektrik şebekesine dahil edilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim