Anlık Bildirim

Tesla sadece yenilenebilir enerjinin kullanıldığı yeşil şehirler kuracak

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması yolunda öncü firmalar arasında yer alan Tesla, şimdi de tamamen yenilenebilir enerji kullanan yeşil şehirler inşa etmeye hazırlanıyor.
21.yüzyılın en büyük dehaları arasında yer alan Elon Musk, çılgın projelerine bir yenisini daha ekliyor. Musk'ın kurucusu olduğu Tesla, sadece yenilenebilir enerji kullanan "yeşil şehirler" kurmayı planlıyor. Bugüne kadar geliştirdiği elektrikli otomobiller, güneş panelleri ve Gigafactoryler ile daha yeşil bir Dünya için önemli adımlar atan Tesla, bu yeni projesi ile bu çabalarını bir adım ileri taşıyor.
Tesla Cities adı altında inşa edilecek bu yeşil şehirlerde ihtiyaç duyulan bütün enerji yenilenebilir kaynaklardan elde edilecek. İlk olarak bu şehirdeki tüm binaların çatısında güneş panelleri bulunacak. İhtiyaç duyulan elektriğin büyük bölümü bu güneş panellerinden elde edilirken, geri kalan elektrik ihtiyacı da bölgede kurulacak rüzgar ve güneş çiftlikleri sayesinde karşılanacak.
Bunların yanı sıra gerek duyulan bölgelerde jeotermal ve hidrolik güç kaynaklarından da faydalanılacak. Bu yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik, Tesla Powerwall ve Powerpack gibi yüksek kapasiteli bataryalarda depolanacak ve böylece elektrik ihtiyacı kesintisiz olarak karşılanabilecek.
Tesla'nın yeşil şehirlerinde otomobil kullanmak isteyen şehir sakinleri tamamen elektrikli otomobiller kullanmak zorunda olacak fakat bu otomobillerin Tesla olması yolunda bir zorunluluk olmayacak. Öte yandan şehir boyunca elektrikli otobüsler, tramvaylar ve metro hatları ile ulaşım sağlanabilecek. Eşsiz bir şehir deneyimi yaratmak isteyen Elon Musk, Tesla şehirlerinin yürümek veya bisiklet kullanmak isteyenler için ideal bir yaşam alanı olmasını amaçlıyor. Elon Musk tarafından geliştirilen süper hızlı ulaşım aracı Hyperloop'un da TeslaCity'de kullanılacağı tahmin ediliyor.
TeslaCity #1 adını taşıyacak ilk Tesla şehrinin İngiltere'nin Cambridge bölgesinde kurulacağı söyleniyor. Şimdilik bir şehir inşa ederek başlayacak olan Tesla, zamanla bu yerleşim alanlarının sayısını arttırmayı planlıyor.
TeslaCity #1'de yaşamak isteyenler 47 bin dolar ödeyerek önceden rezervasyon yaptırabilecek. Tesla'nın ilk şehrine önceden dahil olan bu kişilere Tesla Model Y ve Tesla X otomobillerin teslimatında öncelik tanınacak. Akon, Jon Favreau, Stephen Colbert, Don Cheadle, Morgan Freeman, Oprah, Beyonce, Jay-Z ve Jaden Smith gibi birçok ismin şimdiden TeslaCity #1'den yer aldığı söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3286 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeşil enerji, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim