Anlık Bildirim

Türkiye’de doğalgaz ve elektrik Avrupa’dan daha ucuz

Eurostat’ın verilerine göre Türkiye'de doğalgaz ve elektrik ücreti, AB üyesi ülkelerden daha ucuz. Hem elektrik hem de doğalgaz için ödediğimiz ücret, AB ortalamasının neredeyse yarısı seviyesinde.

Türkiye’de doğalgaz ve elektrik Avrupa’dan daha ucuz Tam Boyutta Gör

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’ın verilerine göre Türkiye’de doğalgaz ve elektrik, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden daha ucuz.

Ülke bazında 100 kilovatsaat doğalgaz için istenen fiyata göre Türkiye’de doğalgaz, AB üyesi 28 ülkeden de ucuz. Türkiye’de 100 kilovatsaat doğalgaz için (2017 Ocak Haziran ayları arasındaki ortalama tutarına göre) ödenen ortalama fiyat 2,6 Euro seviyesinde seyrediyor. AB üye ülkelerin ortalama tutarına göre bu fiyat ortalama 5,7 Euro seviyesinde.

Elektrik için baktığımızda da 100 kilovatsaat için ödenen tutara göre Türkiye’de istenen fiyat 10,5 Euro düzeyinde. Bu rakama göre AB üyesi 28 ülke arasında sadece Bulgaristan’daki elektrik Türkiye’dekinden ucuz, geri kalan 27 ülkede daha pahalı.

Elektrik ve Doğalgazın Pahalı Olduğu Ülkeler

Doğalgazın 100 kilovatsaat kullanımı için istenen ücretin en yüksek olduğu ülkeler 12,1 avroyla İsveç, ardından 8,1 avroyla Danimarka ve üçüncü sırada 7,7 avroyla Portekiz olarak sıralanıyor. 

Elektriğin 100 kilovatsaat kullanımı için AB ortalaması 20,4 Euro seviyesinde. En pahalı olan ülkeler 30,5 avroyla Danimarka ve Almanya, ardından 28 avroyla Belçika olarak listeleniyor.


Avrupa Birliği ülkelerine göre daha ucuz elektrik ve doğalgaza sahip olmamızda aradaki gelir farkı ile elektrik ve doğalgaz üzerimi için izlenen doğru stratejilerin etkisini görüyoruz.

Yerli Otomobil Daha Ucuza Şarj Olacak

Fosil yakıtların kullanım alanları giderek daralıyor. Elektrikli otomobil ve yenilenebilir enerjiye büyük yatırımlar yapılıyor. Yerli otomobili üretecek beşli konsorsiyumda yer alan Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, yerli otomobilin elektrikli olacağını açıklamıştı.
Petrol fiyatları ülkemizde yüksek ancak elektrik ücreti diğer ülkelere göre daha ucuz. Bu nedenle ülkemizde elektrikli otomobillerin yaygınlaşması yararımıza olacaktır. Bunun yanı sıra şarj olurken 400 evin elektrik ihtiyacı kadar şebekeden elektrik çekecek olan Tesla Semi, elektrik fiyatları ve ülkemizdeki kara yolu ağları düşünülünce en uygun işletme maliyetini ülkemizde bulmuş olacak. Aşağıdaki galeride Tesla Semi'dan ilgi çekici görsellere göz atabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7910 kez okundu.
105 kişi, toplam 108 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, doğalgaz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim