Anlık Bildirim

Türkiye'den bu yıl rüzgar enerjisine tam 5 milyar dolarlık yatırım

TÜREB başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'nin sadece 2017 yılı içerisinde rüzgar enerjisine tam 5 milyar dolarlık yeni yatırım için düğmeye bastığını açıkladı.
Yenilenebilir enerji atılımlarını hız kesmeden devam ettiren Türkiye, sadece 2017 yılı içerisinde tam 5 milyar dolarlık rüzgar yatırımı için düğmeye basmaya hazırlanıyor. Anadolu Ajansı'na konuşan TÜREB (Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği) başkanı Mustafa Serdar Ataseven, önümüzdeki Aralık ayında sonlanacak olan lisans tahsis yarışmalarıyla beraber bu yıl 5 milyar dolarlık yatırım seviyesine ulaşacaklarını ifade etti.

"Projeler vatandaşın cebine ucuz elektrik olarak yansıyacak"


Sadece bu yıl içerisinde sonuçlanan ihalelerle birlikte 4000 MW kapasiteli yeni rüzgar santrallerinin kurulacağını ifade eden Ataseven, bu projeler sayesinde elektrik fiyatlarının da düşeceğini belirtiyor. YEHA ihalesi ve diğer lisans tahsis yarışmaları hakkında konuşan TÜREB başkanı,"Haziran ayında yapılan 710 megavatlık kapasite yarışmaları, YEKA ihalesi ve gelecek ay yapılacak 2 bin 130 megavatlık yarışmayla birlikte, kapasite tahsis edilen projelerin toplamı yaklaşık 4 bin megavatı bulacak. Mevcut yarışma ve ihale sonuçları değerlendirildiğinde, gelecek ayki 2 bin 130 megavatlık yarışma için yatırım bedelinin 2,5 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Gerçekleşmelere bakıldığında, sadece bu yıl içindeki tüm yarışma ve YEKA projeleri ile 5 milyar dolarlık rüzgar yatırımı için düğmeye basılıyor. Söz konusu rüzgar yatırımları vatandaşın cebine de ucuz elektrik olarak yansıyacaktır." sözlerini kullanıyor.

Mustafa Serdar Ataseven ayrıca yapılan yatırımların tam olarak hayata geçebilmesi için lisanslaması, izni, kurulumu gibi süreçlerle beraber 3-4 yıllık bir zamana ihtiyaç duyulacağını belirtiyor. Ataseven, bu sürecin ardından tüketicilerin de artık yatırımların meyvelerini almaya başlayacağını söylüyor.



"Yatırımlar iyi ama daha iyisini de yapabiliriz"


Rüzgar enerjisinin çevre dostu, tükenmeyen ve her geçen gün ucuzlayan bir kaynak olduğunu belirten TÜREB başkanı Ataseven, her ne kadar yapılan yatırımların çok önemli olduğunu düşünse de Türkiye'nin bundan çok daha fazlasını da yapabileceğini söylüyor.

Yıl sonuna kadar 7 GW seviyesine ulaşacaklarını ifade eden Ataseven, 20 GW'lık 2023 hedefini yakalamanın şu aşamada pek mümkün görünmediğinden bahsederken bu projeler sayesinde hedefe yaklaşacaklarını ancak yine de istenilen düzeye ulaşamayacaklarını söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3498 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türkiye rüzgar enerjisi, rüzgar enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim