Anlık Bildirim

Türkiye’nin en büyük Güneş Santrali hizmete giriyor

Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Kızören bölgesinde kurulan Türkiye’nin en büyük Güneş Enerjisi Santrali bugün hizmete giriyor. Santral 18,5 megavat kurulu güce sahip.

Türkiye’nin en büyük Güneş Santrali hizmete giriyor Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali, Konya’nın Kızören mevkiinde hizmete giriyor. Toplamda 430 dönüm arazi üzerinde kurulu olarak yapılan santral, kurulu güç açısından Türkiye’ninen büyük güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor.

Yapımında 200 kişiye istihdam sağlanan santral, 9 ayda tamamlanmış. Yüksek teknolojik alt yapıya sahip santralde Online Scada sistemi kullanılıyor. Bu sayede üretimin her aşaması ve verimliliği anlık olarak sürekli takip edilebiliyor.

Kullanılan panellerin verimlilik oranı %16.5 seviyesinde olan panellerin tamamı hizmete girdiğinde yılda ortalama 30 bin megavat saat elektrik üretilebilecek. İlk fazı tamamlanan ve hizmete hazır olan santral, 18.5 MW kapasiteye sahip. Henüz bitirilmeyen kısım da devreye alındında toplam kurulu güç 22.5 MW’a ulaşmış olacak.

Tekno Ray Solar tarafından gerçekleştirilen proje, 20 Milyon Dolar civarında bir maliyete ulaşmış. Nisan 2016 rakamlarına göre Türkiye’de lisanssız Güneş Enerjisi santrallerinde kurulu güç 358 megawatt seviyesine ulaşmış durumda. Aynı rakam Nisan 2015’te 64 megawatt seviyesindeydi. Yani bir yılda neredeyse alt katlık bir artış söz konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8188 kez okundu.
34 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
konya, karatay ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim