Anlık Bildirim

İşlerin iyi gitmediği Tesla'da, güneş paneli üretim tesisleri de kapatılıyor

Zor günler geçiren elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın alt kuruluşu olan SolarCity'nin, güneş paneli üretim tesislerinin bir bölümünün kapatıldığı açıklandı. Gelişmenin detayları haberimizde.
Milyarder girişimci Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla zor bir dönemden geçiyor. Şirket geçtiğimiz hafta yeniden yapılanma adı altında 3.600 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı. Şimdi ise krizin, Tesla'nın alt şirketi olan SolarCity'ye sıçradığı ortaya çıktı.

Tesla'da işler yolunda gitmiyor

Reuters'in raporuna göre güneş paneli üretimi ve montajı yapan SolarCity'nin, dokuz eyalette hizmet veren 10'un üzerinde tesisinin kapatıldığı belirtiliyor. Habere göre Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın kuzenleri tarafından kurulan SolarCity, ABD'nin ünlü yapı mağazaları Home Depot ile olan ortaklığını da sonlandırmış durumda.
Ortaya çıkan listeye göre SolarCity'nin 60 tesisinin açık kalacağı, 14'ünün ise kapatıldığı ifade ediliyor. Tesla, kapatılan fabrikalar sonrasında işsiz kalan çalışanların sayısını açıklamazken, konuyla ilgili olarak ise resmi bir açıklama yapmadı. Şirketin eski bir çalışanı Home Depot ortaklığının masraflı olduğunu ancak şirketin satışlarının önemli bir parçası olduğunu açıklamakla yetindi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8246 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim