Anlık Bildirim

AMD 45 watt'lık çift çekirdekli işlemcileri ile yine iddialı

Uzunca bir süredir yeni nesil işlemcileri üzerinde çalışan AMD'nin aradaki boşluğu değerlendirebilmek adına hazırladığı, 65nm Brisbane çekirdeğini kullanan ve termal güç tasarımları sadece 45 watt olan işlemcileri gün yüzüne çıktı. Bilindiği gibi, AMD geçtiğimiz günlerde Phenom işlemcilerinden sonra çift çekirdekli Athlon64 işlemcilerinde de isim güncellemesi yapmıştı. Zira işlemci isimlerinde kullandığı "performans derecelendirme" sistemini geride bırakan AMD, yeni bir model adlandırma yöntemini kullanmayı tercih etmiş ve Athlon 64 X2 BE-2000-serisini duyurmuştu. Computex'de kullanıcılar ile tanışması beklenen yeni işlemcilerin ilk örneklerine dair detaylar ise belirginleşmeye başladı

AMD'nin yine soket AM2 formunda geliştirilen ve 65nm üretim teknolojisine sahip Brisbane çekirdeğini kullanan yeni Athlon 64 X2 BE-2000 serisi işlemciler firmanın geçtiğimiz Aralık ayında pazara sunduğu yeni Brisbane çekirdeğini kullanan çift çekirdekli işlemcilerin yerini alacak hemde önemli bir fark ile. Yeni işlemcilerin en büyük farkları güö tüketiminde olacak. Zira firmanın hazırladığı Athlon 64 X2 BE-2000 serisi işlemcilerin TDP dediğimiz termal güç tasarımları sadece 45 watt olarak belirlenmiş. Düşük güç tüketimleri ile göz dolduran işlemcileri TDP değerleri ile AMD'nin daha önce pazara sunduğu ve gurur duyduğu tek çekirdekli "EE - düşük güç tüketimine sahip" modeller ile aynı TDP seviyesinde hazırlandılar.

AMD 45 watt'lık çift çekirdekli işlemcileri ile yine iddialı

AMD'nin Athlon 64 X2 BE-2000 serisinden pazara sunacağı ilk modeller BE-2400, BE-2350 ve BE-2300 olacak. Genel teknik spesifikasyonları ile son derece benzer olan işlemcileri arasındaki farkı saat hızları belirleyecek. İşlemcilerin saat hızlarının sırasıyla 2.3 GHz, 2.1 GHz ve 1.9 GHz olacağı belirtiliyor. 2x512KB seviye 2 ön belleğe sahip olan Athlon 64 X2 BE-2000 serisi işlemciler 2000MHz Hyper Transport veri yolunu da destekleyemek ile birlikte yine AMD'nin sanallaştırma teknolojisine de sahip olacaklar. Farklı işletim sistemleri ile eş zamanlı çalışanlar için bu güzel bir haber.

Gelen bilgilere göre, AMD'nin yeni Athlon 64 X2 BE-2300 ve BE-2350 işlemcileri gelecek ay, büyük bir ihtmalle Computex fuarından sonra Athlon 64 X2 BE-2400 modelinin ise Ağustos ayında pazara sunulması bekleniyor. Açıkçası AMD'nin TDP üzerine bayağı yoğunlaştığını söyleyebilmek mümkün. Zira firmanın üzerinde çalıştığı doğal dört çekirdeğe sahip işlemcilerin TDP değerlerinin de yaklaşık 95 watt olacağı ifade ediliyordu. Uzun süren sessizliğini yavaş yavaş bozmaya hazırlanan AMD'nin piyasa ve son kullanıcılar arasında yaratacağı etki şimdiden merak uyandırmaya başladı bile.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim