Anlık Bildirim

AMD artık çok işlemcili Pazarda AMD-760 ve Athlon MP ile

Aylardır beklenen ve çok iyi bir performans vermesi beklenen çift işlemcili sistem artık piyasada. Ünlü Anandtech sitesi testini bile yaptı.

Sistem oldukça fazla yenilikde getiriyor. Mesela bunlardan en çok bilineni her işlemcinin kendi ram veri yolu olması buda toplam 4.2 Gb/sn erişim hızı demek. Az bilinenlerden ise bir nokta'dan başka noktaya direk bağlantı kurulmasını sağlayan mimarinin bir işlemcinin ön belleğindeki verinin diğer işlemci tarafından direk çekilebilmesi.

En önemli ve bilinmesi gereken nokta ise AMD'nin yeni çok işlemcili sistem için geliştirdiği AMD-760MP'nin yanında birde özel işlemci duyurduğu. AMD Athlon MP. Bu işlemciler aslında Palomino çekirdekli Athlon 4'un aynısı. Dolayısıyla güzel özelliklerde içermiyo değil. AMD sadece bu Athlon MP önersede diğer işlemcilerde rahatlıkla çalışıyor. Bana kalırsa sadece bu işlemcileri önermesinin iki nedeni olabilir. Birincisi testlerde daha iyi sonuç veriyorlar. İkincisi ise daha az güç çekerek anakartı ve güç kaynağını zorlamaması.

Tek üzücü yan ise Athlon MP işlemcilerin maksimumu hızı şu an için 1.2 Ghz. Zaten sadece iki versiyon var diğeri 1.0 Ghz. İlk AMD 760MP chipsetli anakartı duyuran beklenildiği gibi Tyan oldu. Onu diğer büyük üreticiler Asus, Abit, Msi ve Gigabyte gibi üretici devam etti yani toplam 5 üretici..

AMD Athlon MP işlemcilerin fiyatlandırmaları ise şöyle 1.2GHz 265$, 1GHz 215$.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim